Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Gada alūksnietis 2018” - Ilze un Sandors Līviņi

Līga Vīksna

2018. gada 3. augusts 10:25

619

Trešo gadu Alūksnes un Apes novadu laikraksts “Alūksnes Ziņas” un portāls “Alūksniešiem.lv” pasniedz sabiedrības balvu “Gada alūksnietis”. Šogad tā ieguls divu darbīgu alūksniešu rokās, kurus Alūksnes sabiedrība uztver kā vienu veselu un nedalāmu vienību – balvu saņems Ilze un Sandors Līviņi.


Pretendentus balvai iedzīvotāji ieteica portālā, kur arī paši pēc tam balsoja un noteica, kurš saņems mākslinieka Ēro Rasa stiklā darināto spalvaskātu. Šogad iedzīvotāju atsaucība bija ļoti liela – ieteikti 13 pretendenti, par kuriem kopumā balsoja 1450 cilvēki, no tiem 350 – par I. un S.Līviņiem, īpaši uzteicot un izceļot viņu ieguldījumu orķestra darbībā.


Ne tikai Alūksnē, bet arī Latvijā I. un S.Līviņu vārdus saista ar Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestri un tā augstajiem sasniegumiem. Sandors ar orķestri saistīts jau ilgāk nekā 30 gadus, Ilze – nedaudz īsāku laiku. Līdztekus tam I.Līviņa ir Alūksnes novada vidusskolas direktore un Alsviķu deju kolektīvu vadītāja, horeogrāfe un defilē skolotāja arī Gulbenes orķestrī. S.Līviņš ir pūšamo instrumentu skolotājs Alūksnes mūzikas skolā. Plašu sarunu ar I. un S.Līviņiem “Alūksnes Ziņās” varējāt lasīt pirms četriem mēnešiem, kad orķestris, kura diriģents ir Sandors Līviņš, horeogrāfe un defilē skolotāja – Ilze Līviņa, svinēja 65. dzimšanas dienu. Šoreiz – saruna par to, kā Ilze un Sandors jūtas savā dzimtajā pilsētā Alūksnē, kādu redz tās attīstību, un par kalpošanu sabiedrībai. “Šāda sabiedrības balva ir augstāks novērtējums par kādu “partijas un valdības” balvu, jo tas ir līdzcilvēku pausts novērtējums,” viņi saka.


Sabiedrības balvu “Gada alūksnietis 2018” pasniegsim sestdien, 4.augustā, Alūksnes Pilssalas estrādē īsi pirms pulksten 21.00 - pirms Artura Gruzdiņa, grupas “Refleksija” un dziedātāja Dona koncerta.


Plašāk lasiet “Alūksnes Ziņu” 3.augusta numurā!

Kategorijas