Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Velo sacensības “Bānīša kauss 2018 jeb Apsteidz tvaiku!”

Gulbenes TIC

2018. gada 14. augusts 15:03

167

25.augustā Gulbenes velo klubs “VeloRīts” sadarbībā ar Gulbenes novada pašvaldības aģentūru “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” un Alūksnes novada pašvaldību organizē velo sacensības “Bānīša kauss 2018 jeb Apsteidz tvaiku”. Starts tiks uzsāks kopā ar Gulbenes-Alūksnes bānīti, lai finišā noskaidrotu, kas ir ātrāks – vilciens vai velo braucējs.

Šogad sacensību starts plkst. 11:00 notiks pie Alūksnes dzelzceļa stacijā (Jāņakalna ielā 52) un dalībniekiem būs jāveic 49 km garš maršruts līdz Gulbenes dzelzceļa stacijai (Dzelzceļa iela 8). Ja šī distance ir par garu, tad ikviens tiek aicināts piedalīties tautas braucienā, veicot 14 km garu distanci maršrutā Stāmeriena – Gulbene. Starts plkst. 12:10 notiks no Stāmerienes stacijas, finišējot Gulbenes dzelzceļa stacijā.
Velo braucējiem pa dažādiem ceļiem – asfalta un grants, kas vedīs caur ciemiem, gar upes krastiem un mazām takām netālu no sliežu ceļa, vajadzēs būt ātrākiem par Bānīti, kas savu ierasto ceļu veiks ar tvaika lokomotīvi “Ferdinands” priekšgalā. Pasākumu vadīs un velo braucējus uzmundrinās Pauls Timrots.

Piedalīties sacensībās aicināts ikviens – profesionālis un amatieris, ģimenes un draugu kompānijas, kas ir aktīva brīvā laika pavadītāji un vēlas iepazīt Alūksnes un Gulbenes novada apkārtni neierastā veidā.
Dalībnieki var reģistrēties sacensībām www.velorits.lv līdz 21.augustam 23:59. Distancei no Alūksnes līdz Gulbenei var piedalīties dalībnieki no 14 gadu vecuma, bet tautas distancē – no 10 gadu vecuma. Biedrības “VeloRīts” mājas lapā arī atradīsiet sacensību nolikumu, informāciju par dalības maksu, karti un drošības noteikumus.

Aicinām ikvienu izaicināt tvaiku un doties drosmīgā velo braucienā, lai noskaidrotu, kurš ir ātrāks – vilciens vai velo braucējs?
Pasākumu atbalsta Gulbenes novada pašvaldība, SIA “Gulbenes-Alūksnes bānītis”, SIA “Lattelecom”, ADB “Gjensidige”, SIA “Vasks”, Alūksnes Kultūras centrs, SIA “Venden”, SIA “DMS Sfēra”.

Sacensību organizatori informē, ka pasākums tiks filmēts un fotografēts, un materiāls tiks izmantots publicitātes vajadzībām.



Kategorijas