Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Projekts “Zvārtavas ezera apsaimniekošanas pasākumu veikšana”

Apes novada dome

2018. gada 18. augusts 08:30

322

Apes novada dome ir noslēgusi līgumu ar Latvijas vides aizsardzības fondu par projekta “Zvārtavas ezera apsaimniekošanas pasākumu veikšana” realizāciju. Plānotās kopējās projekta izmaksas ir 9232,22 euro, no kuriem Latvijas vides aizsardzības fonda līdzekļi ir 8309,00 euro un Apes novada domes līdzfinansējums – 923,22 euro.

Projekta mērķis: Zvārtavas ezera apsaimniekošana, veicot ūdeņu un krasta attīrīšanas un sakopšanas  darbus, lai sakārtotu publiskās pieejas vietu Zvārtavas ezeram.

Īss projekta apraksts: Zvārtavas ezera krasti ir aizauguši ar niedrēm un krūmiem, un tādēļ pieeja ezeram ir apgrūtināta. Esošā publiski pieejamā vieta, kuru varētu izmantot arī laivu ielaišanai ezerā, pēdējos gados ir strauji aizaugusi. Pašvaldība un iedzīvotāji talku veidā ir centušies uzturēt un sakopt šo vietu, bet iztīrīt niedres un krūmus seklajā ūdens daļā pie krasta nav iespējams bez šiem darbiem piemērotas tehnikas. Šajā ezera krasta daļā tiks veikti šādi ūdeņu un krasta attīrīšanas un sakopšanas  darbi:

1) ezera krasta teritorijas krūmāju apauguma novākšana tauvas joslā;

2) krūmāju apauguma novākšana un piesērējuma tīrīšana ezera seklajā ūdens daļā;

3) veco celmu izraušana;

4) labiekārtošanas darbi.

Darbus plānots veikt 120 m garumā gar ezera krastu, ūdens daļā – 10 m platumā un krasta daļā tauvas joslas platumā – 10 m.

Darbus plānots pabeigt līdz šā gada septembra beigām.

Īpašums, kurā tiks veikti darbi, pieder Apes novada domei.

Kategorijas