Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Ja grib, tad var!” - sumināti arī Alūksnes un Apes novadu iedvesmas stāsti

Vidzemnieku dārza svētki 2018. gada 17.augustā norisinājās jau septīto gadu pēc kārtas. Saulainajā pēcpusdienā Lubānas novada “Ezerniekos”, pašā Salas ezera krastā  pulcējās vairāk nekā simts vidzemnieku, starp kuriem bija arī 26 enerģiski uzņēmēji, kurus šī gada “Vidzemes stāsti 2018” nominācijai bija izvirzījušas 26 Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldības.Tajā skaitā stāsti par z/s “Sprogas” (Alūksnes novads)un Dinas Semjonovas stāsts (Apes novads).

Pasākumu atklājot, Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja vietnieks un vienlaikus arī Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis savā uzrunā teica: “Šodien mēs visi kopā iepazīsim 26 centīga darba stāstus. Novēlu, lai ikviens no mums spēj iedvesmot līdzās esošos iedzīvotājus un uzņēmumus, lai Vidzemnieku Dārza svētki ik gadu kļūtu arvien kuplāk apmeklēti un augtu lepnums par to, ko esam paveikuši, par to, ko esam iecerējuši.”  Savukārt Vidzemes Uzņēmējdarbības centra vadītājs Māris Ozols pārliecinoši uzsver: “Varu droši teikt, ka  Vidzemes stāstu koncepts ir pierādījis savu ilgtspēju. Jau septīto gadu, organizējot šo pasākumu, varam pārliecināties, ka uzņēmējdarbības gars Vidzemē ir dzīvs. Šie 26 stāsti iedvesmo, pozitīvi uzlādē, un šeit gūtie iespaidi un jaunie kontakti noteikti stimulēs arvien jaunu Vidzemes stāstu rašanos!”

Pasākuma laikā pirmizrādi piedzīvoja 26 video stāsti, īsi pastāstot par 2018. gada stāstu varoņiem, turklāt viņu pieredze apkopota arī brošūrā “Vidzemes stāsti 2018”. Interesentiem brošūra drukātā veidā pieejama Vidzemes plānošanas reģiona Valmieras birojā (Purva ielā 12a, B sektors, 2.stāvs), kā arī tās elektroniskā versija pavisam drīz būs atrodama mājaslapās www.vidzeme.lv un http://invest.vidzeme.lv. Savukārt video stāsti tiks augšupielādēti VPR kanālā video krātuvē www.youtube.com, kā arī tos iepazīt varēs VPR izveidotajā profilā vietnē www.facebook.com (@VidzemesPlanosanasRegions).

Kategorijas