Aluksniesiem.lv ARHĪVS

MTB Velomaratons un jaunā 100 km distance – Apes apkārtnē

Latvijas valsts simtajā jubilejā plašo velosportistu saimi gaida kāds īpašs notikums – 8. septembrī  kalnu divriteņu (MTB) pavēlnieki dosies 100 kilometru distancē pa Apes un Alūksnes novadiem, kā arī Igaunijas teritorijā izveidoto trasi.

Sacensību rīkotāji Mairis Levans un Jānis Baltaisbrencis informē, ka starts un finišs, kā jau pēdējos gados ierasts,  būs četrus  kilometrus no Apes, Igaunijas ciematiņā Vastse-Roosa, viesmīlīgajā Mežabrāļu sētā. Jaunā 100 km distance būs vienā aplī.  Galvenie pieturas punkti šim sacensību braucienam: Kalekaura ezers, Peļļi, Igaunijā – Paganamaa, tad sekos Korneti, Baltiņu ezeri, Vilku kalns, Kaķīšu ciems. Atpakaļceļā sportistus sagaida Raipala ezers, Drusku kalns, Dievakalns, Palpiera ezers, Peļļi, Ape un visbeidzot finišs un sacensību noslēgums Vastse-Roosa ciemā. Sportiski grūtākais epicentrs būs Veclaicenes augstākajos pauguros, no kuriem astoņi iekļauti maršrutā.

Pēc Sandra Januša un viņa domubiedru idejas, sacensību brauciens ieplānots arī caur Apes pilsētas centru (iespējams, ka transportlīdzekļu satiksme pa Pasta, Stacijas, Parka un Tirgus ielām tiks ierobežota), BMX trasi un pār Jauncikužu laipu, tādēļ visiem Apes iedzīvotājiem būs iespēja vērot un atbalstīt šo sportisko pasākumu. Pēc vairāku gadu pārtraukuma paredzēta arī Vaidavas upes forsēšana.

8. septembrī vienlaikus būs arī Vivus.lv MTB sacensību seriāla tradicionālais, noslēdzošais posms Apes pusē. Tajā paredzētas  distances dažādiem vecumiem un iespējām –  55 km maratons, 35 km pusmaratons, 15 km pusaudžu sacensības, bez tam arī atbilstoša garuma trasītes  bērniem no 3 gadu vecuma.  Jaunā 100 kilometru distance plānota  kā 55 km trases  pagarinājums tālākajā –  Veclaicenes  galā.

Uz 100 km distances izaicinājumu pieteikušies  vairāk kā  200 sportisti.  M. Levans aicina apeniešus būt atsaucīgiem plānotās distances izveidošanā, atbalstīt pasākumu un ļaut īstenot šo unikālo sacensību norisi, kā arī pieteikties palīgus. Jau norit darbi pie trases marķēšanas un distances attīrīšanas. Sīkāka informācija par šo sacensību norisi un pieteikumi: http://www.mtb-maratons.lv

“Vairāki Apes novada velosportisti ir aktīvi dalībnieki arī Igaunijas grūtākajās kalnu divriteņu sacensībās – “Hānja 100”, kas septembra beigās arī šogad notiks Munameģa apkārtnē. Šogad Hānjas maratonā  plāno startēt Jānis Baltaisbrencis (viņš jau 12 reizes finišējis šajā izturības pārbaudījumā), Mairis Levans (deviņas reizes), Gatis Anerauds (sešas reizes), Mairis Levans (deviņas reizes).

Kategorijas