Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes, Alūksnes novados notiks militāro mācību NAMEJS 2018 aktīvā fāze

Piektdien, 24.augustā, Latvijas Republikas Robežsardze kopā ar Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes vienībām vingrināsies pastiprināt robežkontroli. Aktivitātes dienas gaišajā laikā notiks uz autoceļa P19, kas ved no Apes līdz Latvijas-Igaunijas robežai, kā arī Viļakas novadā uz ceļa Svičova-Šķilbani. Uz tiem tiks veidoti šķēršļi, kas ierobežos automašīnu pārvietošanos. Satiksme netiks bloķēta, bet tikai ierobežota.

Sestdien mācību aktivitātes notiks Alūksnes un Gulbenes novados, kur uz autoceļa Alūksne-Sinole Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes vienības vingrināsies veikt aizsardzības operācijas. Mācību laikā no plkst.06.00 līdz 18.00 pa autoceļu pārvietosies militārā tehnika, karavīri un zemessargi. Šajā laikā vairākkārtēji tiks bloķēta satiksme uz apmēram 20 minūtēm.

Svētdien mācību aktivitātes notiks tikai no plkst.06.00 līdz 12.00, kad uz autoceļa P27 sākot no Velēnas līdz A2 šosejai jeb tā saucamajam Smiltenes krustojumam tiks izvietoti nosacīti šķēršļi, pa ceļu pārvietosies militārā tehnika un uz tā notiks mācību kauju izspēle. Arī svētdien satiksme tiks ierobežota tikai īslaicīgi.

Svētdien, 26. augustā, plkst.14.00 Smiltenē, Baznīcas laukumā notiks mācību Namejs 2018 Vidzemes aktīvās fāzes noslēguma ceremonija, kurā piedalīsies visi mācībās iesaistītie Vidzemes zemessargi un tehnikas, kā arī Igaunijas Bruņoto spēku karavīri un tehnika.

Kategorijas