Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gaujienas muižā tika svinēti svētki

17. un 18.augustā Gaujienas muižā tika svinēti svētki, atzīmējot muižas klētij – 230, kas pašlaik ir dzīvojamā māja „Kolonas” un „Špricmājai”– 180, kurā atrodas Tautas nams.

Piektdienas vakarā svētkus muižā atklāja Baroneses un Barons. Ieskandināja Gaujienas sieviešu vokālais ansamblis un Alūksnes pūtēju orķestris. Ikviens varēja apskatīt seno fotogrāfiju izstādi par Gaujienas muižu. Svētku turpinājumā Gaujienas amatierteātris „Kaķu nams” rādīja uzvedumu „Kadru maiņas operators”. Skolas vestibilā bija iespēja noskatīties I.Brūveres dokumentālo spēles filmu „Mana pasaule – Parīze Berlīne Londona Roma”. Svētku kulminācija bija ilgi gaidītais „Uguns šovs”.

Sestdien svētki turpinājās ar „Kūku parādi”. Savas kūkas konkursam piedāvāja 13 dalībnieces, dažas pat 2 kūkas. Katra dalībniece nedaudz iepazīstināja ar sevi un pastāstīja par savu kūku. Kūku parādē piedalījās dalībnieces no Gaujienas, Virešiem, Mēriem, Ilzenes, Alūksnes un Jaunlaicenes. Kā pirmie kūkas nogaršoja Baronese un Barons. Par nelielu samaksu apmeklētāji varēja iegādāties un nogaršot jebkuru kūku, lai pēc tam par vienu no kūkām nobalsotu. Katra dalībniece saņēma pateicību par piedalīšanos un pārsteiguma balvu no SIA „Vistako”. Īpašās balvas kūku cepējām, kuru kūkas bija saņēmušas visvairāk balsu – Daigai Serdānei., Lindai Barkovskai, Ritai Suliņai, Intai Muriņai un Larisai Petrosjanai. Paldies SIA „Vistako” par atbalstu.

Pēc gardajām kūkām, sestdienas pēcpusdienā bērniem bija spēles un atrakcijas, kā arī izjāde ar zirgiem. Visu dienu bija aplūkojama seno fotogrāfiju izstāde un atvērts apmeklētājiem Gaujienas skolas un vēstures novadpētniecības muzejs. Vakarā baudījām džeza mūzikas koncertu „Caur lidojumu”.

Tautas nama vadītāja saka paldies visiem, kas palīdzēja svētku organizēšanā, paldies, kas atbalstīja. Paldies par patīkamo svētku noskaņu!

Kategorijas