Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Latvijas čempiontitulus orientēšanās stafetē izcīna "Alūksne-Ape" un "Meridiāns" komandas

LETA

2018. gada 10. septembris 07:11

251

Latvijas čempiontitulus orientēšanās sporta stafetē sestdien Turaidā izcīnīja "Alūksne-Ape" un "Meridiāns" komandas.
Vīriem nepārspēta palika "Alūksne-Ape" komanda, kuras sastāvā bija Mikus Žagata, Jānis Kūms un Edgars Bertuks. Šīs trijotnes distances laika bija viena stunda 44 minūtes un 18 sekundes.

Otro vietu izcīnīja "Azimuts" vienība ar Matīsu Slikšjāni, Artūru Pauliņu un Ilgvaru Cauni sastāvā, bet trešā bija "Ogres" komanda, kuru pārstāvēja Valters Reneslācis, Edgars Ustinovs un Andris Kivlenieks.

"Azimuts" uzvarētājiem zaudēja vienu minūti un deviņas sekundes, bet ogrēnieši bija vēl vienu minūti un 29 sekundes lēnāki.

Sieviešu konkurencē nepārspēts palika "Meridiāns" trio, kura sastāvā bija Vieda Lūsa, Kristīne Bertuka un Sandra Grosberga. "Meridiāns" komanda distanci veica vienā stundā 51 minūtē un 41 sekundē.

Otro vietu izcīnījusī "Kāpa" ar Ievu Rukšāni, Lauru Vīķi un Iritu Puķīti sastāvā uzvarētājām zaudēja sešas minūtes un 22 sekundes.

Savukārt trešās bija ZVOC orientieristes Sintija Ozola, Arta Renāte Rulle un Līga Valdmane, kuras no uzvarētājām atpalika 11 minūtes un 19 sekundes.

Kā vēstīts, sestdien Latvijas čempionāta vidējās distances sacensībās uzvarēja Grosberga un Bertuks.

Pirms mēneša turpat Turaidas apkārtnē norisinājās pasaules čempionāts, kurā gan latviešiem neizdevās tikt pie godalgām.

Šogad Latvijas čempionāta ieskaitē 29.septembrī Dobeles novada Krievukalnos notiks sacensības maratonā, bet 14.oktobrī notiks nakts čempionāts.

Šosezon par Latvijas čempioniem garajā distancē kronēti Andris Jubelis un Grosberga, sprintā uzvaras izcīnīja Pauliņš un Grosberga, bet sprinta stafetē - "Kāpas" komanda.

Kategorijas