Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gaujienas internātpamatskolas skolēni devušies rudens pārgājienā

Gaujienas internātpamatskola

2018. gada 17. septembris 08:05

896

13.septembris Gaujienas internātpamatskolā sākās īpaši sportiski un veselīgi- visi skolnieki devās rudens pārgājienā. Pirmsskolas grupas bērni devās vērot aitiņas uz zemnieku saimniecību ‘’Dambji’’, kur saimnieko mūsu skolotāja Mirdza. Aitiņas tā pat kā bērni, cita lielāka un cita mazāka. Bērni ar savu priecīgo čalošanu sabaidīja aitiņas, bet pirmais priekšstats tika iegūts. Dažiem tas bija pirmais pārgājiens un tajā viņus pavadīja audzinātājas Iluta, Sanita un auklīte Diāna. Sākumskolas skolnieku mērķis bija dolomīta šķembu bāze- Dārzciemā. Pārgājiena maršrutu skolotājas- Inta, Svetlana un Linda pilnveidoja un iepazinās ar teritoriju arī no augšas, ejot pa meža ceļu un vērojot mašīnu darbības. Uzzinājām par dinozauru ietekmi uz dolomīta veidošanos, kā arī jaunākās pārstrādes tehnoloģijas un šķembu dažādību un nozīmi.
Paldies Gatim Ducenam, par zinātkāro bērnu uzņemšanu! Vecāko klašu skolēnu maršruts bija ļoti garš. Galamērķis- lielogu dzērveņu purvs, kas pieder ‘’Very Berry’’. Kad raiti nosoļoti gandrīz desmit kilometri, smaids bērnu sejās bija mazinājies, tomēr ieraugot lielo purva plašumu, spēki atgriezās. Iepazināmies ar kūdras pārstrādi, pacilājām glītos kūdras ķieģelīšus un neticami šķita tas, ko cilvēki paveic ar rokām. Tālāk pārcēlāmies pie mazajām dārza mellenēm.
Rudens iekrāsotajos krūmiņos varēja sameklēt gana daudz melno odziņu, kuras bija ļoti saldas. Blakus zemajām mellenēm redzējām un nogaršojām lielogu krūmmellenes. Un tad mums savus sārtos vaidziņus pagrieza ogu karaliene dzērvene. Paldies uzņēmuma vadītājai Gundegai Sauškinai par interesanto stāstījumu un to, ka atrada laiku, lai tiktos ar mūsu skolas skolniekiem. Mājupceļš bija garš, bet paldies visiem bērniem un skolotājiem – Ingai, Andai, Marijai ,Dacei Lazdiņai un Dacei Lubūzei -Vizuliņai, un skolotājam Italo! Paldies saulītei, kas sildīja bērnu sejiņas un atgādināja par aizvadīto vasaru!

Kategorijas