Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes pierobežas gadatirgum pieteikušies jau 230 tirgotāji

Linda Līdaka

2018. gada 21. septembris 07:40

255

Tradicionālais Pierobežas rudens gadatirgus Apē notiks 23.septembrī Avotu ielas un Apes pilsētas estrādes apkārtnē no pulksten 9.00 līdz 14.00. Šis gadatirgus pēdējos gados gan pircējiem, gan visdažādākajiem tirgotājiem kļuvis ļoti iecienīts un plašs. Šobrīd pieteikušies jau 230 tirgotāji no Apes, Alūksnes, Rīgas, Kurzemes, Igaunijas, Lietuvas. Iepriekšējos gados rudens pusē bijis mazāk tirgotāju, bet šogad uz Api brauks pat Rīgas centrāltirgus tirgotāji.

Jaunums - rindas kārtībā
“Tirdziņā būs atdalītas vairākas zonas - amatnieku, mājražotāju, rūpniecības preču, augļu koku, stādu, pārtikas. Šogad plānojam, ka būs daudz amatnieku un rūpniecības preču tirgotāju. Amatniecība pēdējā laikā kļuvusi diezgan plaši pārstāvēta. Lielā tirgotāju skaita un vietu ierobežojuma dēļ ir doma par pieteikumu slēgšanu. Ir palikušas vietas šķērsielās, kas būtu rūpniecības precēm, bet amatnieku un pārtikas tirgotāju vietas jau ir aizņemtas. Jaunums ir tas, ka vieta tirgoņiem tiek ierādīta rindas kārtībā. Kā piesakās, tā arī izkārtojam, lai ir godīgi pret katru, jo iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka citādāk jāklausās skarbāki vārdi un pārmetumi, bet mums tas nav vajadzīgs. Tomēr savējiem būs priekšroka, jo, skatoties no malas, man šķiet, ka pie šāda tirgoņu skaita vietējiem amatniekiem, mājražotājiem ir mazāka iespēja kaut ko pārdot nekā rīdziniekiem. Tāpat arī sadarbības partneriem no Igaunijas un Smiltenes, jo mums ar viņiem ir ļoti laba sadarbība, tāpēc arī viņiem vietas ir rezervētas,” informē tirdziņa organizatore Baiba Vadone.

Vajag apstaigāt visu
Viņa rosina, ka tirdziņa apmeklētājiem būtu vērts iziet visu tirdziņa zonu. “Dažkārt tirgotājiem šķiet, ka tur, kur viņš visu laiku ir atradies, tikai tur viņu meklēs, savukārt apmeklētājiem šķiet, ka tirgonis būs tikai tajā vietā. Tā nebūs! Vajag apstaigāt visu, jo sortiments būs ļoti plašs - sākot no tehniskajiem instrumentiem līdz pat kvalitatīviem apģērbiem un apaviem no Pierīgas veikaliem. Skatīsimies un vērtēsim! Arī Alūksnes puses ļaudis daudz brauc pie mums iepirkties - un kāpēc ne? Ja paši tirgoņi atbrauc, tad jāizmanto tas, ka viņi ir atbraukuši. Plānota arī lustīgā daļa no tautas nama vadītājas. Būs arī bērnu atrakcijas, ļoti daudz bērnu gardumu. Būs dažādība un iespēja izvēlēties,” saka B.Vadone.
“Tirgotājiem novēlu būt saprotošākiem, pieklājīgākiem un respektēt privātās zonas, kas ir apkārt, jo mēs esam uz ielām un pie privātmājām. Šogad, prasot atļaujas iedzīvotājiem, vai varam likt tirdzniecības teltis pie viņu mājām, diemžēl nācās dzirdēt ne visai patīkamas lietas par tirgoņiem. Nevienam nepatīk, ja pie mājas kāds piemēslo, tāpēc tirgotājiem jābūt citam pret citu iecietīgākiem un ierādītās vietas jāizmanto tā, kā tās ir ierādītas,” rosina B.Vadone.

Kategorijas