Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vītolu fonda administrētās stipendijas saņem jaunieši no Alūksnes un Apes

Vītolu fonds

2018. gada 26. septembris 12:56

683

Pateicoties 203 ziedotājiem no Amerikas, Austrālijas, Kanādas, Lielbritānijas, Venecuēlas, Zviedrijas, Vācijas, Dānijas, Ēģiptes, Izraēlas un Latvijas, jaunajā mācību gadā Vītolu fonds administrēs un izmaksās 704 stipendijas. Ar ziedotāju atbalstu studijas uzsāks 282 pirmkursnieki, bet 422 esošie stipendiāti studijas turpinās. Šajā mācību gadā fonds izmaksās vairāk kā 1 200 000 EUR.

Vītolu fonds sadarbojas ar 30 uzņēmumiem, 7 fondiem, 27 organizācijām un korporācijām, 107 privātpersonām, un dibinātas 32 testamentāro novēlējumu stipendijas. Īpašā Draugu stipendija – pateicoties bijušo stipendiātu un citu labvēļu ziedojumiem – atbalstīs 16 jaunos studentus. Stipendiju lielumu nosaka ziedotājs, un tās ir sākot no 1500 EUR līdz 6000 EUR.

No Alūksnes šajā mācību gadā ar fonda administrētajām stipendijām studēs 18 jaunieši: Silva Gradovska, Līga Gradovska un Ilva Kristiāna Langrate (Gunāra Šterna piemiņas stipendija), Linda Miķelsone (Asjas un Berndta Everts piemiņas stipendija), Anete Palma (Zvejnieku ģimenes stipendija), Kaiva Augstkalne ("Danske Bank" stipendija), Līva Toka (Ginta Stīpnieka piemiņas stipendija), Kristīne Migunova (Ernas Bertas Meijas Gurķis piemiņas stipendija), Ernests Mednis, Līga Puzule un Olīvija Tuvi (Andra un Daces Dārziņu stipendija), Veronika Irtiševa (PBLA stipendija), Anete Bērziņa un Krista Koliste (Jāņa Neiburga un Natālijas Riters-Neiburgas stipendija), Nadīna Bērtulsone (Veras Diwisch stipendija), Līva Malteniece (Vairas Vīķes - Freibergas Korp! Spīdola, Kanādas un ASV latviešu devums), Artūrs Baikovs (Studentu korporācijas "Fraternitas Vanenica" stipendija), Dainis Jegorovs (Emīlijas Krūss piemiņas stipendija).

No Apes šajā mācību gadā ar fonda administrētajām stipendijām studēs 2 jaunieši: Loreta Korkunova (Pauderu ģimenes stipendija) un Dita Poševa (Andra un Daces Dārziņu stipendija).

Vītolu fonds administrē vairākas stipendijas, kas ir paredzētas tieši Alūksnes un Apes novada studentiem - Veras Diwisch, Andra un Daces Dārziņu un Jāņa Neiburga un Natālijas Riters-Neiburgas stipendiju.
Fonda mērķis ir stipendiju veidā palīdzēt spējīgiem, centīgiem, bet maznodrošinātiem jauniešiem studēt Latvijas augstskolās. Pieteikšanās nākamā mācību gada stipendijām no 2019. gada 15. janvāra līdz 1. martam. Paldies visiem ziedotājiem par ieguldījumu Latvijas jauniešu izglītībā!

Kategorijas