Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes iecirkņa darbinieki atklāj zādzību Zvārtavas pilī

Policija jau informēja, ka 20.novembrī no rīta tika konstatēts, ka Apes novada Gaujienas pagastā caur pagraba lūku iekļūts Zvārtavas pilī un no tās nozagts kases aparāts FUJITSU un ziedojumu kastīte ar naudu. Zaudējumu apjoms tiek precizēts.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess un izmeklēšanas laikā noskaidrota persona, kas veikusi minēto zādzību. Kriminālprocesā par aizdomās turēto atzīts 1991. gadā dzimis jaunietis, kas ir kādas arodskolas audzēknis un Gaujienas pagastā viesojies pie draugiem. Zādzību jaunietis izdarījis, būdams alkohola reibumā, nozagto ziedojumu kastīti un kases aparātu pēc iztukšošanas iemetis netālu no pils esošajā dīķī. Kad ziedojumu kastīte, kas nav bijusi tukšota vairākus gadus, izvilkta no dīķa, tajā vēl atradusies nauda - gandrīz četri lati monētās. Iegūto naudu, kas atradās ziedojumu kastītē un varētu būt līdz diviem simtiem latu, jaunietis iztērējis savām vajadzībām un ieskatiem– iegādājies drēbes un nospēlējis spēļu automātos.

Kā informē procesa virzītāja, Alūksnes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas vecākā inspektore Jeļena Poļakova, Kriminālprocesā, kas uzsākts pēc KL 175. panta 3. daļas – Par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, ir savākti pietiekami pierādījumi un piektdien, 27. novembrī Saīsinātā procesa kārtībā tas tiks nosūtīts prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Kategorijas