Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apvienosies “Alūksnes Ziņas” un “Malienas Ziņas”

Līga Vīksna

2018. gada 28. septembris 11:30

900

Lasītājiem piedāvāsim vēl labāku, kvalitatīvāku un daudzpusīgāku saturu, turklāt divas reizes nedēļā


Ir ierasts, ka Alūksnes un Apes novadu laikraksts “Alūksnes Ziņas” 17.oktobrī pie saviem lasītājiem nāk ar dzimšanas dienas vēstījumu, stāstot arī par jauno abonēšanas kampaņu. Šoruden ir citādāk – ar vēstījumu pie jums, mīļie lasītāji, nākam agrāk, jo šoreiz viss būs citādāk.


Spēku apvienošana

Savās pastkastītēs jau esat saņēmuši “Latvijas Pasta” abonēšanas katalogu 2019.gadam, kas raisījis jautājumus. Ar 1.oktobri “Latvijas Pastā” sākas preses izdevumu abonēšanas kampaņa nākamajam gadam. Alūksnes un Apes novadu lokālajā informācijas telpā tas būs arī jauns pavērsiens, jo, sākot ar 2019.gadu, mūsu novados būs viena, kā jūs bieži mīļi sakāt, “vietējā avīzīte”, - tās nosaukums būs “Alūksnes un Malienas Ziņas”. Notiks abu vietējo avīžu - “Alūksnes Ziņas” un “Malienas Ziņas” - apvienošana, liekot spēkus kopā un radot saturā vēl apjomīgāku, daudzpusīgāku preses izdevumu. Patiesībā tā ir situācija, par ko gan abu laikrakstu kolektīvos, gan sabiedrībā ir runāts jau iepriekš. Nav noslēpums, ka Alūksnes un Apes novadi Latvijā šobrīd ir kā informatīvās telpas fenomens, jo līdzās pastāv divas vietējās avīzes, kas dala vienu auditoriju. No lasītājiem palaikam ir izskanējis rosinājums, ka vajadzētu abām avīzēm apvienoties, jo “rakstāt taču par vieniem un tiem pašiem notikumiem”. Nu tas arī notiks.


Būs ierasti iecienītais saturs

“Alūksnes Ziņas” ir viena no SIA “Reģionu mediji” septiņām reģionālajām avīzēm ar 18 gadu pastāvēšanas pieredzi, bet “Malienas Ziņas” ir SIA “Malienas Ziņas” preses izdevums ar vairāk nekā 90 gadu pastāvēšanas pieredzi un tradīcijām. No 2019.gada notiks SIA “Reģionu mediji” un SIA “Malienas Ziņas” apvienošana – uzņēmumi ir saplūduši vienā, turpmāk kopā gādājot par redakciju saimniecisko darbību un izdevējdarbību. Arī apvienotais laikraksts “Alūksnes un Malienas Ziņas” būs saturā neatkarīgs preses izdevums, kura pamatvērtības būs stiprināt Satversmē noteiktās vērtības – visi cilvēki Latvijā ir vienlīdzīgi; ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību; cenzūra ir aizliegta.


Laikraksta lappusēs arī nākamgad atradīsiet ierasto un iecienīto saturu - būs raksti par Alūksnes un Apes novadu aktualitātēm dažādās nozarēs, pašvaldību darbu, fotoreportāžas, ziņas, viedokļi, komentāri, intervijas, praktiski padomi, aizkustinoši dzīvesstāsti un daudz citas saistošas lasāmvielas. Materiāli joprojām tiks gatavoti, ievērojot profesionālas žurnālistikas principus un gādājot, lai lasītājs saņemtu daudzpusīgu un objektīvu informāciju. Viennozīmīgi, jaunā avīze tiks veidota, apvienojot “Alūksnes Ziņu” un “Malienas Ziņu” labākās tradīcijas.


Iznāks divas reizes nedēļā, būs biezāka

Kas sagaida lasītājus un kādi būs ieguvumi? No apvienošanās ir gan kopīgi ieguvumi abiem esošajiem laikrakstiem, gan katram savi.


Arī jaunais laikraksts būs krāsains. “Alūksnes Ziņu” lasītāju ieguvums būs tas, ka apvienotā avīze iznāks biežāk - 2 reizes nedēļā: otrdienās (8 lapas) un piektdienās (16 lapas + “TV Diena” ar programmu, izklaides jaunumiem, krustvārdu mīklām un televīzijas seriālu anotācijām). Kopumā nedēļas griezumā avīze kļūs arī par 4 lapām biezāka - šobrīd “Alūksnes Ziņām” ir 20 lapas nedēļā, bet laikrakstam “Alūksnes un Malienas Ziņas” nedēļā būs 24 lapas.


Tiks saglabāts “Alūksnes Ziņu” portāls internetā “www.aluksniesiem.lv", kur joprojām būs pieejama jaunāko notikumu īsā versija, plašas fotogalerijas no dažādiem pasākumiem un notikumiem, sludinājumi un reklāmas, cita saistoša lasāmviela. Portālā joprojām būs iespēja arī diskutēt, izteikt viedokļus, kritiku un ierosinājumus par notikumiem un tēmām.


Abonementa cena – lielāka
Diemžēl ekonomiskā situācija valstī, dažādu izmaksu sadārdzināšanās pēdējo gadu laikā – tipogrāfijas izmaksas, papīra cena, degvielas cena un citas – ir veicinājušas to, ka esam spiesti ar 2019.gadu palielināt laikraksta abonēšanas maksu. Izdodot “Alūksnes Ziņas”, esam tam turējušies pretim tik ilgi, cik iespējams, jo pēdējos gadus “Alūksnes Ziņu” abonēšanas cena netika palielināta.


“Alūksnes un Malienas Ziņu” mēneša abonementa cena fiziskām personām būs 5,50 eiro, bet juridiskām - 7,00 eiro. Līdz šim “Alūksnes Ziņu” mēneša abonements maksāja 4 eiro, bet vēlreiz uzsveram, ka tagad avīzi pastkastītē saņemsiet divas reizes nedēļā un par 4 lapām biezāku.


Savukārt mazumtirdzniecības cena otrdienas numuram būs 0,80 eiro, piektdienas - 1,35 eiro, vēršot uzmanību uz to, ka abonēt laikrakstu noteikti ir izdevīgāk.


Kur varēs abonēt?

Abonēt “Alūksnes un Malienas Ziņas” 2019.gadam varēs abu laikrakstu redakciju telpās (Lielā Ezera ielā 5 un Pils ielā 27), kuru atrašanās vietas līdz šā gada beigām nemainīsies. Par tālākajām izmaiņām jūs, mīļie lasītāji, noteikti informēsim. Atgādinām, ka, noformējot abonementu redakcijas telpās, netiek piemērota komisijas maksa par pakalpojumu.


Abonēt joprojām varēs gan visās pasta nodaļās, gan internetā mūsu portālā “www.aluksniesiem.lv” vai “www.abone.pasts.lv”, kā arī pa tālruni 67063225.


Abonentiem joprojām tiks piedāvātas dažādas abonēšanas akcijas ar cenu atlaidi. Tāpat arī turpināsim rīkot konkursus lasītājiem, kuros iespējams iegūt biļetes uz kultūras pasākumiem. Strādājam arī pie tā, lai “Alūksnes un Malienas Ziņu” abonenti saņemtu 2019.gada sienas pārliekamo kalendāru, rūpējam arī citus pārsteigumus nākamā gada abonentiem.


Tā pati “vietējā avīzīte”

Jaunā un apvienotā laikraksta saturu veidos “Alūksnes Ziņu” un “Malienas Ziņu” esošie žurnālisti un darbinieki. Abu redakciju kolektīvos tika daudz diskutēts par apvienotās avīzes nosaukumu, tika piesaistīti arī mediju eksperti un izzināti viņu viedokļi, līdz nonācām pie nosaukuma “Alūksnes un Malienas Ziņas”. Nav izslēgts, ka ar laiku nosaukums tiks nomainīts, bet šobrīd tas šķita vispiemērotākais, lai abu laikrakstu esošie lasītāji joprojām varētu teikt, ka tā ir tā pati iemīļotā “vietējā avīzīte”. Gādāsim, lai tā tas arī būtu!


Šodienas informatīvajā telpā lasītājam ir jābūt gudram, lai nošķirtu graudus no pelavām, patiesas ziņas no viltus ziņām. Vietējā avīze vienmēr ir bijusi līdzās novadu notikumos un atspoguļojusi tos vispatiesāk. Tā noteikti būs arī turpmāk. Uz tikšanos laikraksta lappusēs!


Līga Vīksna,

Alūksnes un Apes novadu laikraksta “Alūksnes Ziņas”

galvenā redaktore

liga.viksna@aluksneszinas.lv

Kategorijas