Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē atkal lido gaisa baloni!

Līga Vīksna

2018. gada 29. septembris 12:04

18816

Alūksnes novadā šīs nedēļas nogalē mūs atkal priecēja gaisa baloni – notika gaisa balonu sporta pasākums fizisko aktivitāšu un veselīga uztura popularizēšanai, kas ir kā aicinājums veselīgam dzīvesveidam. Alūksniešus ar lidojumiem priecēja seši gaisa baloni ar pilotiem un pavadošajām komandām. Kā sestdienas rīta lidojumā novēroja “Alūksnes Ziņas”, iespēja izlidot ar gaisa balonu bija arī mūsu novada iedzīvotājiem.


Pasākuma organizatore Liene Stabinge stāsta, ka plānotajā lidojumu grafikā ir izmaiņas. To, kad un vai varēs veikt lidojumus virs Alūksnes novada, kā vienmēr noteiks laika apstākļi. Šobrīd ir jau izdevies piektdienas vakara un sestdienas rīta lidojums virs Alūksnes un tuvākajiem pagastiem.


“Tiek ņemti vērā dati no profesionālajām laika prognozēm – atkarībā no tā arī tiks pieņemts lēmums, vai un kad lidojumi varēs notikt,” stāsta L.Stabinge.


Sestdien, 29.septembrī pulksten 21.30 Alūksnes Pilssalā tiks organizēts gaisa balonu degļu šovs, kad balonu grozi būs piestiprināti pie zemes, tiks iedegti degļi un dedzināti bez gaisa balona apvalka. “Esam saskaņojuši ar pašvaldību, ka pie Alūksnes ezera, uz laipām pie “Aljas” ēkas, varēs izvietot grozus un radīt skaistu degļu šovu kā uguns un ūdens spēles. Degļu šovs var notikt arī vējainā laikā – galvenais, lai nelīst lietus,” norāda L.Stabinge.

Jāuzsver, ka šogad gaisa balonu lidojumi Alūksnes novadā notiks Eiropas sporta nedēļas laikā ar Eiropas Komisijas, Izglītības un zinātnes ministrijas un biedrības “Latvijas Sporta federāciju padome” atbalstu. Līdz ar to tiks popularizēti gaisa baloni kā sporta veids Alūksnes novadā, ar ko jau ilgāku laiku ir aizrāvusies Stabingu ģimene no Liepnas un nu jau arī vēl vairāki Liepnas pagasta iedzīvotāji. Viņi ir pilota Arņa Miķelsona atbalstītāji un komandas dalībnieki, kad viņš ar savu gaisa balonu ierodas Liepnā.


Visi interesenti sestdien aicināti nākt pie laipām, runāties ar komandu pārstāvjiem par gaisa balonu sportu, sacensībām. Par to, cik balonu ir Latvijā, kādi ir latviešu panākumi Latvijā un pasaulē, kur notiek gaisa balonu čempionāti. Popularizēsim gaisa balonus kā sporta veidu, ieinteresēsim par to. Protams, vienmēr ir vajadzīga fiziskā sagatavotība, bet šajā gadījumā vairāk nepieciešamas tādas prasmes kā karšu lasīšana, orientēšanās apvidū, jāpārzina kompass, precizitāte un citas. Manuprāt, tas viss ir ļoti aizraujoši – ja izdotos vēl kādu ieinteresēt, tas būtu ļoti jauki!” saka L.Stabinge.

Gaisa balonu dalībniekus, kā ierasts, mīļi uzņems Liepnas pagasta iedzīvotāji un draugi. L.Stabinge atklāj – šoreiz Alūksnes novadā ciemos gaidām piecus gaisa balonus, viņu pilotus un komandu pārstāvjus.


Informācija par lidojumu norisi un starta vietu, laiku, lidojuma virzienu pieejama ne ātrāk kā divas stundas pirms plānotā lidojuma starta laika. Tā atrodama norādītajā saitē:http://www.gaisabaloni.info/index/gaisa_baloni_aluksne_2018/0-23.

Kategorijas