Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rikikī radošās dienas

Alūksnes novada vidusskolā aizritējusi dienas nometne „Rikikī radošās dienas”, kurā 6 līdz 12 gadus veci bērni apguva dažādas zināšanas.

Bērniem bija iespēja darboties radoši, domāt par veselīgu un drošu dzīvesveidu, izzināt tuvāko apkārtni, vērot dabā notiekošo, iepazīt grāmatas varoņus, iepazīties ar profesijām, kā arī doties ekskursijā pie Anda Kaktiņa uz z/s „Jaungrēveles”, lai uzzinātu daudz ko par bitēm, kā arī apmeklēt V.Ķirpa Ates muzeju un darboties izglītojošā programmā “Kā agrāk mazgāja veļu?”. Bērni varēja pamēģināt velēšanu, uzzināt, kas ir sārms, un daudzas citas lietas, kas saistās ar veļas mazgāšanu.
Tajā pašā dienā bija iespēja pabūt mūsdienu veļas mazgāšanas mājā un salīdzināt, kā mūsdienas tiek mazgāta, žāvēta un gludināta veļa. Par šo lielisko iespēju un atsaucību paldies Judītei Andersonei-Svarai.

Vasaras nometne ir laba iespēja bērniem apgūt ko jaunu, kā arī šādas nometnes ir labs atbalsts vecākiem, kuri zina, ka viņu bērni dienas nometņu laikā ir pieskatīti un gūst daudz jaunu iespaidu. Kopumā nometnē piedalījās 20 bērni no Alūksnes novada vidusskolas, Alūksnes pilsētas sākumskolas, kā arī bērni no pirmsskolas iestādēm, kuri šogad uzsāks mācības 1.klasē.
Rikikī ir lācēns, mīļš rotaļu biedrs un sabiedrotais mazos un lielos piedzīvojumos, ar viņu kopā vienmēr ir jautri, viņš gan ceļo, gan mazgā veļu, ir gan mākslinieks, gan piedalās teātrī un karnevālā. Rikikī lielākā pievilcība slēpjas tajā, ka viņš nav uzbāzīgs, bet pavisam dabisks, mazs lācēns, kurš strādā gan darbus, gan nedarbus un pa reizei iekuļas kādā ķibelē. Rikikī arī ir, nenoliedzami, glīts lācēns, ilustrācijas ir brīnišķīgas, ieturētas vienkāršā un bērniem pievilcīgā stilā.

Nometnes laikā bērni tikās arī ar keramiķi Uģi Puzuli, iepazina keramiķa amatu un praktiski darbojās ar mālu un izveidoja savu māla trauku.
Kā grāmatas piedzīvojumos Rikikī lācēnam patika dzīvnieki, tā arī bērni devās šajā nedēļā pie mājas mīluļiem uz „Astēm un Ūsām”, kur varēja mīļot, pastaigāties ar suņukiem, iejusties dzīvnieka saimnieka lomā. Šeit bērni guva atziņu: ja tu esi paņēmis sev mājās kaķi vai suni, vai jebkuru dzīvu radību, tad tev par viņu ir jāuzņemas atbildība un jārūpējas.
Nometnes laikā apmeklējām pilsētas bibliotēku, kur bērni iepazinās ar bērnu žūrijas jaunajām grāmatām un sacerēja paši stāstu par Rikikī, kā arī klausījās dziesmu par Rikikī. Paldies bibliotēkas darbiniecēm Dzidrai Bauerei un Zanei Drozdovai                        par sirsnīgo un laipno uzņemšanu!

Liels pārsteigums bērniem bija tikšanās ar teātra „Slieksnis” direktoru Aivaru Milleru, kurš iepazīstināja ar teātra dzīvi, aktiera lomām, tērpiem. Viņš bērnos radīja iedvesmu  spēlēt teātri.

Nometnes noslēgumā bērnus un vecākus iepriecināja teātra sports. Paldies Ievai Rakovai un viņas dēlam Nikolajam, kurš no 1. līdz 9.klasei ir teātra sporta dalībnieks ar lielu pieredzi.

Liels paldies visiem, kuri palīdzēja nometnes tapšanā un norisē!

Kategorijas