Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gaujienā ciemiņi no Pededzes pamatskolas

Skolotāja Ausma Ozoliņa

2018. gada 3. oktobris 09:06

247

28.septembris, Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolas skolēniem pagāja jautrā noskaņā. Skolā atbildes vizītē ciemojās Pededzes pamatskolas skolēni ar savu krievu valodas skolotāju. Tikšanās mērķis – krievu sarunvalodas attīstība, balstoties uz kompetenču pieejā balstītu mācīšanos. 
Ciemiņus sveicām ar nelielu koncertu, kurā piedalījās vecāko klašu skolēni. Prieks par septīto klasi! Skolēni nenobijās, ka tikai otro gadu mācās krievu valodu un lieliski parādīja Krilova fabulu “Sienāzis un skudra”. Ance un Austris skandēja dzeju par rudeni. Koncertu noslēdza skaņdarbs flautai Ances un skolotājas Dagnijas izpildījumā “Skūpsts lietū”.

Jautrās aktivitātēs nostiprinājām krievu sarunvalodu. Atpūtai – ciemiņu dāvātais klinģeris un limonādes pauze. 
Paldies vēstures skolotājai Līgai Bukovskai un 9.klases skolēnam Austrim par interesanto stāstījumu skolas muzejā, kas šogad svin savu 60 gadu jubileju. Ciemiņi iepazinās ar skolu, tās kabinetiem.

Pēc kopīgām pusdienām 9.klases skolēni Austris un Ance iepazīstināja ar skolas apkārtni un barona fon Vulfa muižas ansambli. Mums bija daudz ko rādīt un stāstīt. Nenoliedzami skolai ir īpaša aura, to mīl skolēni un absolventi. 
Kāda tikšanās dalībnieka jautājums: “Skolotāj, vai mēs te vēl varēsim atbraukt?” skanēja kā medusmaize pasākuma organizatoriem.

Uz tikšanos Masļeņicā Pededzē!"


Kategorijas