Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kandidātu saraksti

Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana 13. Saeimas vēlēšanām notika no 2018. gada 18. jūlija līdz 7. augustam. Deputātu kandidātu saraksti jāiesniedz Centrālajā vēlēšanu komisijā. Iesniegt kandidātu sarakstu Saeimas vēlēšanām drīkstēja likumā noteiktā kārtībā reģistrētas partijas un partiju apvienības.

Partijai, kas iesniedz kandidātu sarakstu Saeimas vēlēšanām jābūt dibinātai ne vēlāk kā vienu gadu pirms Saeimas vēlēšanām, un tajā jābūt ne mazāk kā 500 biedriem.

Ja kandidātu sarakstu iesniedz partiju apvienība, arī tajā ietilpstošajām partijām jābūt dibinātām ne vēlāk kā gadu pirms Saeimas vēlēšanām, un partiju apvienībā kopā jābūt ne mazāk kā 500 biedriem.

Kandidātu sarakstu sagatavojot, jāievēro Saeimas vēlēšanu likuma nosacījumi. Piesakot kandidātu sarakstu vēlēšanām, Centrālās vēlēšanu komisijas depozīta kontā jāiemaksā drošības nauda 1400 eiro apmērā.

Tiesības kandidēt Saeimas vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā ir vecāki par 21 gadu, ja uz viņiem neattiecas kāds no Saeimas vēlēšanu likumā minētajiem ierobežojumiem.

Kandidātu saraksti un tam pievienojamie dokumenti sagatavojami elektroniski, Centrālās vēlēšanu komisijas Kandidātu sarakstu iesniegšanas sistēmā. Kandidātu saraksti un pievienojamie dokumenti iesniedzami papīra formātā.

Ar iesniegtajiem kandidātu sarakstiem iespējams iepazīties 13.Saeimas vēlēšanu mājaslapā.

Kategorijas