Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Noris ikgadējais novusa čempionāts

Agita Auziņa

2009. gada 25. novembris 08:47

858

Draudzīga spriedze, koka kiju švīkstoņa, ripu sitieni – tas viss piedienas Alūksnes novada novusa čempionāta noskaņai. Uz čempionātu ieradās 25 dalībnieki no dažādām Alūksnes un Apes novada vietām – Gaujienas, Alūksnes, Apes, Jaunlaicenes, Jaunannas un Māriņkalna.

Arī dalībnieku vecumi un dzimumi dažādi – novusu spēlē kā sievietes, tā vīrieši, kā arī jaunieši un sirmgalvji. Individuālās novusa sacensības sākās ar priekšsacīkšu četriem setiem, bet finālā dalībnieki izspēlēja jau sešus setus. Tomēr sīvā cīņā vīriešu konkurencē pārāks izrādījās apenietis Jānis Ērmanis, 2.vietā atstājot savu novadnieku Ilgoni Karro, 3.vietā – alūksnietis Aivars Putnis.
Sieviešu grupā tik sīva konkurence nevaldīja, visas trīs dalībnieces guva godalgotas vietas. 1.vieta - Mārītei Virkai no Jaunannas, 2.vieta - Valdai Vasilei no Alūksnes, 3.vieta - Ingai Goldbergai no Alūksnes.
Sacensību rīkotājs Vilnis Veļķeris skaidro, ka šis ir tautas sporta veids un spēle lielākoties ir labs brīvā laika pavadīšanas veids un ikdienas spriedzes mazinātājs. “Šie sportisti lielākoties uz sacensībām dodas reizi gadā, pārējo laiku treniņš notiek mājās, draugu lokā vai arī, lai cik dīvaini neliktos, nenotiek vispār,” saka V.Veļķeris.

Kategorijas