Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rosība Alūksnes vēlēšanu iecirkņos

Loreta Jargane

2018. gada 6. oktobris 11:56

21719

6. oktobrī Administratīvās ēkas vēlēšanu iecirknī rosība novērojama jau no pulksten 7.00. Viena no vēlēšanu komisijas pārstāvēm, kas komisijā darbojas jau kopš 2013. gada, skaidro, ka šogad ļoti daudz balisis nodotas arī iepriekšējās dienās, teju 300 balsis. Taču rindas novērojamas arī šodien. Redzams, ka cilvēki ir ieinteresēti un tendēti uz pārmaiņām.

Kāda Alūksnes novada iedzīvotāja kārtīgi izvērtējusi visas partijas un zina par ko vēlas balsot. Viņa uzskata, ka vēlēšanas ir latvieša pienākums un vēlas, lai valstī viss nostabilizējas. Piedalās katrās vēlēšanās, jo nav vienalga, kas notiek ar valsti. Sēžot mājās neko nevar mainīt.

Savukārt Alūksnes novada vidusskolas iecirknī rosība parādījusies rīta pusē, kad ieradušies pensionāri un Latvijas armijas pārstāvji. Taču šobrīd rosība nedaudz pieplakusi. Viena no vēlešānu komisijas pārstāvēm skaidro, ka no rīta ieradušies pensionāri, taču ievērots, ka jaunieši bieži vien ierodoties vēlāk, vakara pusē.

Skolotāja, kas atdeva savu balsi par kārtīgi izvērtētu partiju, skaidro, ka vēlēšanas ir pienākums. Un kaut kas ir jādara, lai kaut kas arī mainītos.

Kategorijas