Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Līdz pusdienlaikam Alūksnes novadā iedzīvotāju aktivitāte ir liela

Loreta Jargane

2018. gada 6. oktobris 14:00

170

Alūksnes novadā 6. oktobrī līdz pulksten 12.00 nobalsojuši  2873 (22,25%) balsstiesīgie. Kā vēsta Alūksnes novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ilze Rubene iedzīvotāju aktivāte Alūksnes novadā esot liela. "Apbraukājot visus iecirkņus, visur ir rinas un daudz cilvēku. Aktivitāte ir ļoti patīkama. Pagaidām ir ļoti labi. Gribētos domāt, ka vēlētāju aktivitāte saglabāsies līdz pašām beigām. Viss rit ļoti labi, vienīgā nianse ir vēlētāju apliecības. Iedzīvotāji nav līdz galam dzirdējuši par vēlētāju apliecībām. Līdz ar to ierodas tikai ar ID karti, bet pasu nodaļa ir atvērta arī šodien un apliecības iespējams izņemt. Tiem, kas iet vēlēt Administratīvās ēkas vēlēšanu iecirknī, tiem vispār problēmām nevajadzētu būt, jo Pasu nodaļa  ir tieši blakus," atzinīgi stāsta Ilze Rubene.

Pēc centrālās vēlēšanu komisijas datiem : Lelākais vēlētāju skaits no pulksten 7.00 līdz 12.00 (557 balsis) ir Alūksnes administratīvās ēkas  vēlešanu iecirknī.

Jātgādina, ka iepriekšējās dienās Alūksnē 339 (2,63%)balsis nodotas glabāšanā.

Jau vēstīts, ka sestdien Latvijā notiek 13.Saeimas vēlēšanas. Kopumā Latvijā un ārvalstīs balsstiesīgo skaits ir 1 548 100.

Vēlēšanu iecirkņi Latvijā sestdien ir atvērti no plkst.7 līdz 20.

Kategorijas