Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vēlēšanu iznākums Vidzemē varētu pārtraukt desmit pašreizējo deputātu gaitas Saeimā

Leta

2018. gada 7. oktobris 08:03

318

13.Saeimas vēlēšanu rezultāti Vidzemes vēlēšanu apgabalā deputāta gaitas varētu pārtraukt desmit līdzšinējiem parlamentāriešiem, liecina aģentūras LETA veiktie aprēķini, pamatojoties uz Centrālās vēlēšanu komisijas provizoriskajiem datiem, kas gan vēl var mainīties. No Vidzemes Saeimā varētu tikt ievēlēts 21 cilvēks - Jaunā konservatīvā partija (JKP) tiktu pie pieciem deputātu mandātiem, pa četriem mandātiem dabūtu "Attīstībai/Par!", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un "KPV LV", pa trim - "Saskaņa" un Zaļo zemnieku savienība, bet divus mandātus no Vidzemes iegūtu "Jaunā Vienotība".

JKP no Vidzemes Saeimā varētu pārstāvēt Rīgas domes deputāti Jānis Bordāns un Evita Zālīte-Grosa, kā arī Dagmāra Beitnere-Le Galla, Anita Muižniece un Normunds Žunna.

No "KPV LV" Zemgales saraksta Saeimā varētu iekļūt Linda Liepiņa, Aldis Blumbergs, Ieva Krapāne un Karina Sprūde. "Attīstībai/Par!" Saeimā varētu pārstāvēt Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks, Andris Skride, Dace Rukšāne-Ščipčinska un Inese Ikstena.

No VL-TB/LNNK deputāta krēslu varētu iegūt partijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars, Saeimas priekšsēdē Ināra Mūrniece, deputāts Jānis Dombrava un Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš.

Deputātu mandātus iegūtu arī trīs Zaļo un zemnieku savienības vēlēšanu kandidāti - Ministru prezidents Māris Kučinskis, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Armands Krauze. 13.Saeimas deputātu mandātu neiegūtu virkne pašreizējo Saeimas deputātu - Gunārs Kūtris, Inesis Boķis, Ainārs Mežulis, Artis Rasmanis, Inese Aizstrauta un Valters Dambe.

No "Saskaņas" Zemgales vēlēšanu saraksta Saeimā iekļūtu Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs, deputāts Jānis Ādamsons un bijusī Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības departamenta direktore Evija Papule. Deputāta amats varētu paiet secen parlamentārietim Andrim Morozovam.

"Jauno vienotību" pārstāvētu Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Inese Lībiņa-Egnere un Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Ainars Latkovskis. Pie deputāta krēsla netiktu vairāki esošie parlamentārieši - frakcijas vadītājs Hosams Abu Meri, Sporta apakškomisijas vadītājs Jānis Upenieks un Romualds Ražuks.

Kā ziņots, sestdien 13.Saeimas vēlēšanās Vidzemē uzvarējusi Jaunā konservatīvā partija, kurai pēc saņemtā atbalsta seko politiskā partija "KPV LV" un "Attīstībai/Par!".

Kategorijas