Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Valsts policija sākusi 17 administratīvās lietvedības saistībā ar aģitācijas pārkāpumiem vēlēšanu dienā

Leta

2018. gada 7. oktobris 20:59

77

Valsts policija (VP) vēlēšanu dienā ir sākusi 17 administratīvās lietvedības saistībā ar aģitācijas pārkāpumiem vēlēšanu laikā, aģentūrai LETA pastāstīja VP pārstāve Simona Grāvīte. Grāvīte norādīja, ka VP kopumā saņemti 47 izsaukumi, taču vairākos gadījumos informācija nav apstiprinājusi. Tāpat ir uzsākts viens kriminālprocess par huligānismu.

Savukārt Drošības policija (DP) līdz sestdienas vakaram bija saņēmusi aptuveni 70 signālus par iespējamu prettiesisku vēlētāju ietekmēšanu un citiem ar vēlēšanu norisi saistītiem iespējamiem pārkāpumiem, aģentūru LETA informēja DP.

Šī informācija apkopota par laika posmu pirms vēlēšanām, kā arī vēlēšanu dienā līdz plkst.19.

Vairums signālu uz šo brīdi jau ir pārbaudīti un informācija nav apstiprinājusies, vienlaikus vairākos gadījumos informācijas pārbaude vēl nav noslēgusies. Patlaban neviens kriminālprocess nav sākts.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) aģentūra LETA noskaidroja, ka arī KNAB sestdien saņēma informāciju par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas un vēlēšanu procesa pārkāpumiem. Konkrētu saņemto ziņojumu skaitu birojā neminēja, taču saņemto zvanu skaits esot bijis diezgan liels.

Birojs atbilstoši kompetencei šo informāciju nodod Valsts policijai vai Drošības policijai.

Kategorijas