Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Stāsti kopienas stiprināšanai

24 jaunatnes darbinieki no 9 Eiropas dalībvalstīm 17.oktobrī dosies uz Alūksnes novada vidusskolu, lai kopā darbotos ar skolēniem un izzinātu stāstu stāstīšanas metodi. Šīs nodarbības notiks starptautiskā jaunatnes darbinieku mobilitātes projekta “Story by Story for building Community” (Stāstu stāstīšana kopienas veidošanā) laikā. Projekta mērķis ir attīstīt jaunatnes darbinieku kompetences ilgtspējīgas un iekļaujošas mācīšanās vides veidošanā, izmantojot stāstu stāstīšanas metodi.

Projekta galvenā aktivitāte ir mācības no šā gada 11. līdz 19.oktobrim, kur pulcējas jaunatnes darbinieki, jauniešu līderi un atbalsta personas, skolotāji un sociālie darbinieki no Latvijas, Polijas, Rumānijas, Īrijas, Spānijas, Somijas, Zviedrijas, Slovēnijas un Horvātijas. Mācības ir balstītas uz neformālās izglītības principiem, kas nozīmē praktisku darbošanos un mācīšanos no pieredzes atvērtā vidē. Dalībnieki ar 2 mācību vadītāju (Sandra Horea no Rumānijas un Inese Priedīte no Latvijas) atbalstu mācās, kā veidot stāstus un iesaistīt stāstu stāstīšanā jauniešus, kā stāstu stāstīšanu izmantot, lai veicinātu sociālo iekļaušanos, palīdzētu jauniešiem atraisīties un radoši darboties. Pēc mācību beigām dalībnieki dalīsies informācijā un metodēs ar saviem kolēģiem, kā arī vadīs mācību aktivitātes jauniešiem savās valstīs.

Dažādu stāstu iepazīšana klausītājam paver jaunus skatu punktus, kas ietekmē attieksmes un uzvedību. Ne mazāk svarīgi, ka stāstu veidošanas process mums palīdz kļūt uzmanīgākiem, jutīgākiem un apzinātākiem, jo stāstnieks, veidojot stāstu, vēro sevi, savas emocijas un reakcijas, apkārtējos cilvēkus, notikumus, procesus, dabu utt. Mēs ticam, ka pilnvērtīga stāstu stāstīšana mums var palīdzēt veidot stiprāku sabiedrību, kurā dažādība tiek novērtēta un cienīta, kur ikvienam ir vieta un piederības sajūta.
Projektu līdzfinansē Eiropas Savienības programma “ERASMUS+”, ko Latvijā administrē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra. 

Kategorijas