Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes novada amatnieki un mājražotāji tiek aicināti uz Lindoras tirgu

Madara Jakobsone

2018. gada 16. oktobris 09:00

919

Projekta “Coop Local”  ietvaros sadarbībā ar pārrobežu partneriem no Igaunijas  turpinām bagātināt savu pieredzi un šoreiz aicinām Apes novada amatniekus un mājražotājus piedalīties Lindoras tirgū, kas notiks 28.oktobrī Lindorā. Katru gadu tas izvēršas kā vērienīgs pasākums.Lindoras tirgus notiek Dienvidigaunijā, Veru apriņķī, netālu no Obinitsas un tirgus ir pazīstams ne vien Igaunijā, bet arī tālu aiz tās robežām tas pulcē pirkt un pārdot gribētājus ne vien no visas Igaunijas, bet arī no Latvijas, Lietuvas un citām valstīm.

Zīmīgi, ka Lindoras tirgus notiek katru gadu 28. oktobrī, neatkarīgi no nedēļas dienas. Tajā satiekas triju pagastu – Vastselīnas, Meremē un Lasvas iedzīvotāji, veru un seto tautību pārstāvji, kā arī viesi no visas plašās pasaules. Tirgus norisinās priežu meža vidū, četru ceļu krustojumā, kur ikdienās garāmbraucēji redz vien nelielu estrādīti pie autobusa pieturas un informācijas stendu, kas vēstī par šo tradīciju.

Aicinām kuplināt tirgotāju piedāvājumu ar mūsu Apes novada amatnieku un mājražotāju izstrādājumiem. Projekta ietvaros mums tiks ierādītas vietas tirdzniecībai, tādēļ vietu skaits ir ierobežots.

Lūdzam  sazināties par savu dalību šajā tirgū  līdz 22.oktobrim ar uzņēmējdarbības speciālisti  Baibu Vadoni, mob.tel.  e-pasts: baiba.vadone@ape.lv, vai projektu vadītāju Daigu Bojāri, tel. 64307213 vai mob.tel.28690844, e-pasts: daiga.bojare@ape.lv.

Aktivitātes tiek organizētas INTERREG Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekta Nr. Est-Lat14 “COOP Local” (“Pārrobežu sadarbības veicināšana vietējiem pārtikas produktu ražotājiem un amatniekiem pierobežā”) ietvaros.

Kategorijas