Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rūdis dzīvos pilnvērtīgāk!

Laura Felša

2018. gada 16. oktobris 10:49

434

1.oktobrī portālā “Ziedot.lv” uzsāka projektu, lai sniegtu palīdzību desmit gadus vecajam Rūdim Albertam Pugejam no Alūksnes. Kā rakstīts portāla mājaslapā, mazais alūksnietis dzimis priekšlaikus un viņam ir bērnu cerebrālā trieka, spastiska tetraparēze ar izteiktiem kustību traucējumiem. Rūdis nestaigā un ir trešais, jaunākais, brālis ģimenē. Nepieciešamā nauda tika saziedota un nu mazajam alūksnietim būs iespēja dzīvot pilnvērtīgāku dzīvi!

Pacēlājs ļautu tikt ārā bez citu palīdzības

Portāls “Ziedot.lv” informēja, ka ģimene dzīvo trešajā stāvā un zēna izkļūšana no dzīvokļa ir bijusi ļoti apgrūtināta - viņš tika nests uz rokām. Rūdis ir izaudzis, tāpēc vecākiem fiziski kļūst arvien grūtāk zēnu pārvietot. Ģimenei piemērotākais pārvietošanās līdzeklis kāpņu telpā būtu krēsla tipa pacēlājs, kurš, pateicoties ziedotājiem, tagad tiks arī sagādāts. Tas ļaus Rūdim kopā ar vecākiem tikt ārā no mājas, neprasot citu cilvēku palīdzību.

“Ja vēlamies, lai cilvēki ar īpašām vajadzībām būtu vieni no mums, tad mobilitātes jautājums ir pirmais, kas jāsakārto. Cilvēki ar kustību traucējumiem bez iespējas izkļūt no sava mājokļa ir līdzīgi cilvēkiem bez kustību traucējumiem, kuri būtu pazaudējuši atslēgas, lai izkļūtu no mājas,” laikrakstam “Alūksnes Ziņas” teica “Ziedot.lv” komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne.


Arī kaimiņam nepieciešama palīdzība

Šo krēsla tipa pacēlāju lietos arī kāpņu telpas otrajā stāvā dzīvojošais 34 gadus vecais Einārs Pūrs, kurš pēc autoavārijā gūtās traumas ir zaudējis spēju staigāt. Einārs, lai pārvietotos pa kāpnēm, līdz šim lūdzis kaimiņu palīdzību, jo viņš dzīvo divatā ar māti. Einārs ir 1.grupas invalīds. Kopējās pacēlāja izmaksas ir 8216,08 eiro. Daļu summas – 1643,20 eiro - maksāja ģimene un Einārs, 3286,44 eiro finansēja pašvaldība. No ziedotājiem tika lūgti 3286,44 eiro, kas 15.oktobrī tika saziedoti.

Rūda mamma Mārīte Pugeja un kaimiņš Einārs ar laikraksta “Alūksnes Ziņas” starpniecību saka lielu paldies visiem ziedotājiem. “Esam pateicīgi gan zināmajiem, gan anonīmajiem ziedotājiem. Ir arī daudzi, kuri sūtīja laba vēlējumus – tas mums nozīmē ļoti daudz!” stāsta M.Pugeja.

Kategorijas