Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pirmais vilks – zelta medaļas vērts

Mārīte Dzene

2009. gada 23. novembris 17:42

4395

Mālupes pagasta mežos trīs mednieku kolektīvi bija ielenkuši divus vilkus. Lielāko no tiem nomedīja kolektīva “Zelta cauna” mednieks Dzintars Briedis.

“Šis man ir pirmais vilks, ko nomedīju, toties liels. Pieredzējušais mednieks Arvīds Bērzkalns teica, ka viņš savā mūžā tik lielu vilku neesot redzējis. Tāds vilks viens pats spēj aļņu bulli nogāzt. Uldis Lietuvietis atzīst, ka tas velk uz zelta medaļu, tāpēc abi lietpratēji palīdzēs sagatavot vilka ādu un galvaskausu medību trofeju vērtēšanai,” stāsta Dz.Briedis.

Mednieks atzīst, ka šis rudens viņam ir veiksmīgs. Ir nomedītas gan meža cūkas, gan stirnu buki, gan meža zosis. Tagad mednieki gaida sniegu, kad būs labi saskatāmas pelēču pēdas, lai atkal dotos vilku medībās. Speciālisti atzīst, ka šīs medības ir sarežģītas, prasa pacietību un daudz laika, jo vilki ir klejotāji un neuzturas noteiktā vietā. Pieredze liecina, lai medības būtu veiksmīgas, nepieciešams sadarboties vairākiem kolektīviem. Tiesa, plēsoņu medības nav tik izdevīgas kā aļņu vai meža cūku, jo mednieki no tām negūst nekādu labumu. Labākajā gadījumā ir nomedīta vērtīga trofeja, ar kādu var lepoties Dz.Briedis.  

Šajā medību sezonā Ziemeļaustrumu virsmežniecības teritorijā līdz 9.novembrim ir nomedīti 12 vilki. Visvairāk – 5 vilki – ir nomedīti Gulbenes novada Lejasciema mežniecībā, 2 – Alūksnes, pa 1 – Gaujienas, Bejas un Mālupes mežniecības, kā arī Tilžas un Gulbenes mežniecības teritorijā. Pēc Valsts meža dienesta apkopotās informācijas kopš sezonas sākuma – 15.jūlija – Latvijā ir nošauti 75 vilki, tātad tikpat vēl var medīt līdz sezonas beigām - 2010.gada 31.martam.

Kategorijas