Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vai alūksnieši ir bagātāki ļaudis un var atļauties vairāk maksāt?

Līga Vīksna

2018. gada 7. novembris 09:15

834

“Kāpēc degvielas uzpildes stacijas (DUS) Alūksnē – konkrēti “Virši-A” un “Viada” - autobraucējiem piemēro lielākas cenas autogāzei nekā šajās DUS citviet Latvijā?

Nedēļas laikā man gadījās būt vairākās Latvijas pilsētās – Valmierā, Balvos, Aizkrauklē un Smiltenē. Novēroju, ka starp Alūksni un minētajām pilsētām vērojama cenu atšķirība, jo Balvos ir par 2 centiem par litru zemāka cena, Aizkrauklē, Valmierā un Smiltenē tāpat! Starp Alūksni un Balviem šajā ziņā cenu atšķirība ir visu laiku. Piemēram, “Viadas” DUS Alūksnē autogāzes cena oktobra vidū bija 59 centi, bet citās tuvējās pilsētās šīs firmas DUS – 57 centi. Kāpēc tā? Vai alūksnieši ir bagātāki ļaudis un var atļauties vairāk maksāt?
Kad DUS darbiniekiem jautāju, kādēļ tā ir, man atbildēja īsi, ka paši cenas nav palielinājuši un, kādas tās noteiktas, tādas arī ir. Gribētos, lai šo degvielas uzpildes staciju atbildīgie darbinieki izskaidro šādu cenu politiku un attieksmi pret alūksniešiem,” saka “Alūksnes Ziņu” lasītājs.

Skaidro akciju sabiedrības “Virši-A” pārdošanas daļas vadītājs Arnis Andrianovs: “Degvielas cenu izmaiņas galvenokārt ir saistītas ar naftas produktu biržas cenu izmaiņām un nodokļiem, kas sastāda apmēram 90 procentus no degvielas cenas degvielas uzpildes stacijā. Arī auto gāzes cena mainās līdz ar naftas produktu biržas cenu izmaiņām, kas pēdējo mēnešu laikā ir strauji augušas. Tāpēc arī ir novērojams auto gāzes cenas pieaugums mazumtirdzniecībā.

Situācija var mainīties pa dienām un nedēļām. Tā, piemēram, 29.oktobrī auto gāzes cena “Virši-A” degvielas uzpildes stacijā Alūksnē bija 0,605 eiro par litru, savukārt Balvos autogāzes cena par vienu litru bija nedaudz lielāka – 0,615 eiro par litru.
Vēlamies norādīt, ka auto gāzes cenu izmaiņas netiek balstītas uz attiecīgā reģiona iedzīvotāju pirktspēju.”
No uzņēmuma “Viada” atbildi uz šo jautājumu līdz raksta publicēšanas brīdim diemžēl nesaņēmām.

Kategorijas