Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jubilejas pasākumi Trapenē - Ojāram Vācietim-85

Linda Līdaka

2018. gada 2. novembris 15:45

111

Trapenes kultūras nams sadarbībā ar Trapenes bibliotēku un Trapenes muzeju 3. novembrī rīko pasākumu, kas veltīts dzejnieka Ojāra Vācieša 85 gadu jubilejai.

Izstādes atklāšana

Pasākumā paredzēts - 14.00

Trapenes novadpētniecības mājā tiks atklāta Ojaram Vācietim veltīta izstāde “Atpakaļlaiks”.“Izstāde ir veltījums Ojāra Vācieša 85 jubilejai, tajā apkopoti unikāli memoriālie priekšmeti, vēstuļu un atmiņu fragmenti, un dzejoļi, kas stāsta stāstu par Ojāra Vacieša ģimeni, mājām un saknēm, to pamatu, kas veidoja viņu par vienu no izcilākajiem 20. gadsimta latviešu dzejniekiem. Izstāde „Atpakaļlaiks” tapusi ar Latvijas Valsts meži un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstītās Vidzemes kultūras programmas finansējumu,” stāsta Trapenes tūrisma darba organizatore Līga Semjonova. Izstāde “Atpakaļlaiks” tiek veidota, lai īpaši uzrunātu Ziemeļvidzemes skolēnus – rosinot iepazīt O. Vācieti un, veicinot izpratni par dzimtās Vidzemes, nozīmi Vācieša daiļradē. Izstāde rada platformu muzejpedagoģijas nodarbībām un kalpo kā palīgs literatūras pedagogiem, kuri vēlas raisīt interesi par Latviešu dzejas klasiskajām vērtībām. Uz vietas, Trapenē eksponētā izstāde ļaus nemērojot tālo, ceļu uz Rīgu, lai iepazītu ievērojamo novadnieku.

Gaidāms muzikāls sveiciens

Pēc muzeja ekspozīcijas atklāšanas, 15.00 pie O. Vācieša piemiņas akmens tiks rīkots piemiņas brīdis. Savukārt jau 15.30 Trapenes kultūras namā ar muzikālu sveicienu Trapenē viesosies dziesminieks Dinārs Gulbis un draugi. “Ar ko viņš būs kopā, mēs nezinām, tas būs pārsteigums. Iepazīstoties ar viņa mūziku, viņam ir dziesmas ar O. Vācieša un Imanta Ziedoņa vārdiem, tās arī tiks izpildītas Jauki, jo Ziedonis ar Vācieti bija draugi un tas lieliski ies kopā šajā pasākumā. Turklāt līdz 20. novembrim Trapenes kultūras nama mazjā zālē skatāma izstāde “Dzejas dižkoki” ar Imanta Ziedoņa un Ojāra Vācieša daiļradi, “par pasākuma norisi informē Trapenes bibliotēkas vadītāja Dzidra Zariņa.

Kategorijas