Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apeniešiem- uzvara motociklu modeļu konkursā

Astra Binde

2009. gada 23. novembris 08:01

1019

Ar izstādi un tai sekojošu apbalvošanu Rīgas Motormuzejā noslēdzās starp izglītības iestādēm rīkotais Republikas tehniskās modelēšanas un lietišķās mākslas konkurss „Mocīšu darbnīca-5”. Šo pasākumu rīkoja Bērnu un jauniešu interešu centrs IK „Auseklis” sadarbībā ar Rīgas Motormuzeju, CSDD un Latvijas Zaļo punktu. Šī gada konkursa tēma bija „Motocikls ar blakusvāģi”, un tā izrādījās veiksmīga D.Ozoliņa Apes vidusskolas skolēniem Kristapam Raipalim un Emīlam Brantam, jo viņi pamatskolu grupā tika atzīti par uzvarētājiem.

„Par šo konkursu uzzināju, ieskatoties interneta mājaslapā www.e-skola.lv, un radās doma ierosināt tieši Emīlam un Kristapam piedalīties,” saka skolotāja Laura Pope. „Jo šo puišu interese par motoriem un mocīšiem ir nopietna: viņi vairākkārt piedalījušies „Vaidavas kausa” sacensībās, braucot „Zelta mopēdā” ar mopēdu- blakusvāģi.” Pie modeļa būves visu paveica abi jaunieši  paši - gan metināja, gan krāsoja, gan skrūvēja. „Motociklu gatavojot, abi divi likām kopā savas idejas, vienīgi motocikla kulbas materiālu izvēlēties palīdzēja mamma,” stāsta Kristaps. Protams, daudz kas tapa pēdējā nedēļā, bet saspringti strādājot, puišiem  izdevās izgatavot ļoti interesantu modeli,” atzīst L. Pope.

Pavisam konkursā piedalījās 70 darbi, kurus bija gatavojuši 90 bērni- skolēni un audzēkņi no 16 dažādām izglītības iestādēm- interešu centriem, skolām, kā arī no bērnudārza. Bija pārstāvēti galvenokārt Rīgai tuvāki reģioni, tādēļ mūsējie tika īpaši uzsvērti: „… pat no tālās Apes!” Darbus vērtēja stingra septiņu cilvēku žūrija, kas vērtēja gan tehnisko izpildījumu, gan vizuālo noformējumu, draudzīgumu videi utt.
„Esam ļoti priecīgi par mūsu modeļa panākumu, jo izdevās apsteigt vairāku Rīgas interešu izglītības centru iesniegtos darbus,” priecājas Laura. „Liels paldies par atbalstu jāsaka abu puišu ģimenēm, īpaši Kristapa vecākiem– Sanai un Kasparam Raipaļiem, jo viņi nodrošināja nokļūšanu Rīgā- gan iesniedzot darbu, gan arī braucot uz noslēguma pasākumu. Interesanti, ka diezgan daudzi Rīgas un tās apkārtnes dalībnieki nebija atraduši iespēju ierasties uz apbalvošanu…” Gan puiši, gan viņu skolotāja L. Pope saņēma dažādas balvas– diplomus, galda futbola spēli, cepurītes, grāmatu par motosportu Latvijā, atstarotājus, kā arī kārumus…
Jāpiebilst, ka motociklu modeļi gandrīz mēnesi bija apskatāmi Rīgas Motormuzejā, kur tos redzēja ap 3000 apmeklētāju. Bet tagad motociklu– laureātu puiši nogādājuši D.Ozoliņa Apes vidusskolā, lai arī skolasbiedri varētu to apskatīt un izpētīt.

„Nākošā gadā konkurss turpināsies, un tā tēma būs „Kvadracikli”. Atliek tikai sekot jaunākajai informācijai internetā, jo tur bieži vien var atrast daudz vērtīgu pasākumu, un konkursu, kur piedalīties,” atzīst L. Pope.

Kategorijas