Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Koncerts “Ar mājas sajūtu sirdī”

Gints Skulte

2018. gada 8. novembris 10:46

261

16.novembrī plkst. 19.00 ikviens aicināts uz Alūksnes Kultūras centra Tautas mākslas kolektīvu koncertu "Ar mājas sajūtu sirdī" – tas būs skaists un īpašs vakars, kurā uz Lielās skatuves pulcēsies visi Alūksnes Kultūras centra kolektīvi!

Šī koncerta vadmotīvs ir “Ar mājas sajūtu sirdī”. Pirmās apjausmas par mājām katram cilvēkam sākas ar ģimeni, dzimto māju, pagalmu, pilsētu, novadu…līdz cilvēks izaug līdz tam, ka par mājām sauc Dzimteni. Un, lai cik arī šķietami liela vai maza, tāla vai tuva tā nebūtu, katrs sirdī jūt piederību vietai, no kuras ir nācis.

Koncerta režisore Daiga Bētere: “Vidējās un vecākās paaudzes alūksnieši gan jau atminas tradīciju, kad Alūksnes tautas nama pašdarbnieki sniedza koncertus, kuros piedalījās visi kolektīvi. Varbūt tas ir tikai likumsakarīgi, ka Latvijas valsts simtgadē šī tradīcija skaisti atdzimst Alūksnes Kultūras centrā.”

Piedalās: deju kopas "Jukums" un "Olysta" (vadītājs Agris Veismanis), dāmu deju kolektīvs "Sidraba pavediens" (vadītāja Nellija Slišāne), skolotāju koris "Atzele" (diriģenti Jānis Baltiņš un Ina Perevertailo), senioru jauktais koris "Brūklenājs" (diriģente Ilze Briediņa), tautas lietišķās mākslas studija "Kalme" (vadītāja Ineta Leja), Ulda Sedlenieka Alūksnes Tautas teātris "Slieksnis" un teātra studija (režisore Daiga Bētere).

Ieeja bez maksas.

Kategorijas