Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rada savu Latvijas karoga stāstu

Līga Vīksna

2009. gada 20. novembris 09:44

1066

Latvijas 91. dzimšanas dienas priekšvakarā noslēdzās Ārlietu ministrijas, “Latvijas Avīzes”, Vidzemes Vēstures un tūrisma centra un Latvijas institūta organizētais eseju un vēstuļu konkurss “Mans Latvijas karoga stāsts”. Latvijas institūta simpātiju balvu saņēma arī Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 10.a klases skolniece Dace Marķitāne.

Alūksniete atzīst, ka konkursos iesaistās labprāt. “Konkursa nolikumu ieraudzīju klasē pie savas latviešu valodas un literatūras skolotājas Dainas Černomirdinas. Mans Latvijas karoga stāsts bija atainots kā sarkanbaltsarkanas mākoņu spēles saulrieta laikā, ko es redzu debesīs, sēžot Alūksnes ezera krastā. Pēkšņi viss satumst, paliek pelēcīgs un drūms, parādās latvju apspiedēji gadsimtu garumā. Viņi nospiež mūsu vienkāršos sēļu zemniekus un liek pazust sarkanbaltsarkanajam. Tad nāk nakts, viss pazūd, bet – būs rītdiena, gaišums. Viss ir atkarīgs no mums pašiem – vai izcīnīsim savu sarkanbaltsarkano vai ļausim tam pazust,” stāsta D.Marķitāne.
Viņa uzsver, ka apbalvošana notika pirms valsts svētkiem Ārlietu ministrijā, izstādes „Sarkanbaltsarkanā Latvijas karoga stāsti” atklāšanas svētkos. “Izstādē apskatāmi materiāli, kā radies mūsu valsts karogs, aplūkojami dažādu laiku karogi. Uzvarētājus sveica ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, tika pasniegtas arī vairākas simpātiju balvas, tostarp man. Saņēmu dažādus prezentācijas materiālus par Latviju un krūzīti,” saka D.Marķitāne. Uz Rīgu D.Marķitāne devās kopā ar klases audzinātāju Metu Lerhu. Viņa izsaka pateicību ģimnāzijas direktorei Dainai Dubrei - Dobrei, skolotājiem Ilonai Riekstiņai un Vilnim Kopmanim, kas radīja iespēju aizbraukt uz pasākumu.

Kategorijas