Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Lāčplēša dienas pasākumi Alūksnē

Loreta Jargane

2018. gada 11. novembris 19:37

26514

Lāčplēša dienas svinības 11. novembrī Alūksnē sākās jau dienā, kad no pulksten 11.00 līdz 14.00 stāvlaukumā Ojāra Vācieša ielā bija skatāma militārās tehnikas un ieroču parāde. Alūksniešiem bija iespēja klātienē aplūkot tādas armijas tehnikas vienības kā lielgabals, mīnmetējs, smagās transportvienības, piedalīsies arī sabiedroto valstu karavīri ar ieročiem.

Dienas vidū, kā tas ierasts jau tradicionāli, Alūksnes novada pašvaldības, Kājnieku skolas un Zemessardzes 31. kājnieku bataljona karavīri, novada jaunsargi, kā arī skolu pārstāvji nolika ziedus pie Lāčplēša Kara ordeņa kavalieru kapiem Alūksnes Lielajos kapos, bet pēc tam vienojās piemiņas brīdī Garnizona kapos.

Pieminot Latvijas Brīvības cīnītājus, pēcpusdienā Alūksnes evaņģēliski luteriskajā baznīcā iedzīvotāji piedalījās piemiņas dievkalpojumā.
Viena no Lāčplēša dienas tradīcijām ir pieminēt Latvijas Brīvības cīņās kritušos, iededzot svecīti māju logos. Šogad Lāčplēša dienas svinībās no pulksten 16.00  ikviens varēja nest svecītes un aizdegt tās pie jaunā, šovasar atklātā vides objekta “Alūksne – Latvijas virsotne” skvērā Lielā Ezera ielā.Turklāt Lāčplēša ielas iedzīvotāji izgaismoja Lāčplēša ielu, iededzot svecītes un saliekot tās visas ielas garumā.

Pēc piemiņas dievkalpojuma karavīri un citi dievkalpojuma apmeklētāji sāka lāpu gājienu no Bībeles muzeja pa Pils ielu.

Kategorijas