Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Valsts svētku mēnesī īpaši aicina pievienoties Zemessardzei

Elīna Kresa

2018. gada 13. novembris 07:14

53

Latvijas valsts proklamēšanas gadadienas mēnesī Zemessardze kopā ar pašmāju degvielas tirgotāju “Virši-A” īpašā akcijā aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju, kuram rūp savas valsts drošība, pievienoties Zemessardzei. Lai vienkāršotu pieteikšanos, izveidots īpašs tālruņa numurs 1811, savukārt visās “Virši-A” DUS pieejamas īpašas Zemessardzei veltītas informatīvas kafijas krūzītes.

Patriotisms un valsts mīlestība jau vairāk nekā 25 gadus ir vienojusi tos Latvijas iedzīvotājus, kas brīvprātīgi iesaistījušies Zemessardzē. Šo gadu laikā Zemessardze ir izveidojusies par nozīmīgu Nacionālo bruņoto spēku struktūru un valsts aizsardzības pamatu. Šobrīd Latvijā ir vairāk nekā 8200 brīvprātīgo zemessargu, kas nesavtīgi savā brīvajā laikā atbalsta Zemessardzi.

Ar katru gadu Zemessardze kļūst modernāka. Nodrošinot mūsdienīgu ekipējumu un militāro tehniku, būtiski pilnveidotas tās kaujas spējas un mobilitāte. Aicinām Zemessardzei pievienoties Latvijas pilsoņus, kurus vieno patriotisms un mīlestība pret savu valsti.  Esam priecīgi, ka arī privātie Latvijas uzņēmumi iesaistās un palīdz mums kopīgi stiprināt mūsu valsts drošību,” norāda Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš.

“Atbalstot Zemessardzi un cienot Latvijas valsts pamatvērtības, sākot no 1. novembra visās “Virši-A” degvielas uzpildes stacijās būs pieejamas kafijas krūzītes ar īpašu Zemessardzei veltītu noformējumu. Uz krūzītēm būs norādīti interesanti fakti par Zemessardzes darbības virzieniem un Zemessargu profesionālajām iemaņām, kā arī informācija par ērtākajiem veidiem, kā pievienoties Zemessardzei,” stāsta AS “Virši-A” izpilddirektors Jānis Vība.

Zemessardze piedāvā šādas iespējas:

    Iesaistīties savas valsts aizsardzībā,
    Izvēlēties mājām tuvāko Zemessardzes bataljonu,
    Bez maksas apgūt militārās pamatiemaņas, tai skaitā pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanu un izdzīvošanas prasmes dažādos laikapstākļos,
    Piedalīties militārās mācībās Latvijā un ārvalstīs,
    Sniegt atbalstu sabiedrībai – līdzdarboties pazudušu personu meklēšanā, mežu ugunsgrēku dzēšanā, plūdu un to seku novēršanā,
    Uzlabot fizisko sagatavotību,
    Gūt papildu ienākumus (sākot no 26 eiro dienā) un nodrošinātu ēdināšanu mācību laikā,
    Apgūt dažādas specialitātes.

Kategorijas