Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kur tu esi, cūku gripa?

Tenis Nieze

2009. gada 20. novembris 09:26

650

Ja ticēt oficiālajai Rīgas versijai, valstī plosās cūku grips. Taču vietējie ļautiņi saka, ka to ne acu galā nav redzējuši. Kam lai tic? Sev vai Infektoloģijas centram? Šitādu domu pārmocīts vakarrīt izgāju masās, jo, kā saka, taisni tur cūkgrips esot visuzmācīgākais. Gribējās saskrieties, saostīties, jo ziņkāre pārāka par bailēm. Vispirms nolēmu atrast tā saucamās masas. Skaidrs, ka laukos tās jāmeklē veikalā, pastā, pašvaldības un valsts iestādēs.


Savādi, bet rīta cēlienā veikali kā izslaucīti. Nu nekādu masu! Pasts arī! Sieviņa pie kases aparāta žāvājās, šai vaicāju, kas par lietu. Smaidīdama viņa man atbildēja: “Tā rukšu kaite laikam vainīga.” Kā tad! Veikalos taču vairs lāgā nav, ko pirkt! Pārtikas preču plaukti plāni, bet pārējā sortimenta tirdzniecībā virsroku ņēmuši “humpalu” veikali, kas tomēr latviešu mentalitātei ir pasveši. Kā sacīt jāsaka, nav jau tā, ka tautai vairs nebūtu, ko mugurā vilkt. Pastaigās vecajās drēbēs, ja jaunas nopirkt nevar.

Iegāju vietvaras kantorī. A tur tikai sekretāre. Kas ta nu, vaicāju es! Man atbildēja – visi sēžot cūkgripa seminārā. Tālāk mans ceļš veda uz pāris bankām, kur arī izrādījās, ka klientus tas pats ruksis pieveicis. Tāpat Valsts ieņēmumu dienestā bija kluss kā kapā. Ieskrēju te skolā mazdēlu apraudzīt, bet tur klase pustukša. Audzinātāja sacīja: “Slimi.” Mans mazdēls arī! Ak Dievs! Metos uz mājām pie bērna, a tur viņa māte mani pārsteidza ar vārdiem: “Puika ar klasesbiedriem somu pirtī svinēja valsts svētkus un tagad slims.” Prasīju: vai cūkgrips? Māte smējās: “Kā tad! Ja tas rodas no alkohola pārmērīgas lietošanas, tad gan.”

Skaidrs. Tātad ir tomēr cūkgrips pastrādājis, ir ne tikai ieņēmis pastu, telegrāfu... Tfu, vells, nē taču, bet, vārdu sakot, ir pārņēmis visu un pat alkoholu inficējis. Apvērsums!

Izpalīdzēdams mazdēlam, skrēju uz aptieku pēc drapēm, bet tur man sacīja, ka visi pretgripas līdzekļi izpirkt, jo mūsu pusē, rau, epidēmija. Vienīgi vēl C vitamīns plauktos aizķēries. Sapirkos to. Izrāvu visu paciņu uz vietas, ūdens glāzi uzdzerdams, kļuva man karsti, vaigi sāka degt kā liesmās. Sabijos, teciņiem aizskrēju pie savas ģimenes ārstes ar vārdiem: “Dakterīt, man cūku grips uzmācas! Palīdziet! Gribu analīzes, gribu vakcinēties!” A dakterīte pretī bilda: “Teni, ja to visu vēlies, varam tev dot, bet tikai par taviem paša līdzekļiem. Vai tev ir lieks simtlatnieks?”

Valsts mani pametusi cūkgripa varā. Tā, lūk. Bet es tomēr nemiršu, pat neceriet!

Kategorijas