Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Latvijas simtgadē pasniedz Alūksnes novada augstāko apbalvojumu “Sudraba zīle”

Teksts un foto: Līga Vīksna

2018. gada 18. novembris 21:52

115360

Alūksnes Kultūras centrā 18.novembra pēcpusdienā pulcējās Alūksnes novada ļaudis, lai pasākumā “Es esmu Latvija” svinētu Latvijas valsts simto gadskārtu.


Pasākumā pasniedza Alūksnes novada pašvaldības augstāko apbalvojumu “Sudraba zīle”. Šogad to saņēma pieci nominanti, kuru devums Alūksnes novadā pamanīts un novērtēts: nominācijā “Kultūra” - Alsviķu kultūras nama vadītāja, aktīva dažādu sabiedrisku norišu rīkotāja un atbalstītāja Marina Ramane; nominācijā „Medicīna” - mediķe un ilggadēja ģimenes ārste Ausma Mininga; nominācijā „Sabiedrība” - kādreizējā skolotāja, arvien aktīva, līdzcilvēkus mīloša un vēsturiskos notikumus cienoša alūksniete Vizma Orlovska; nominācijā “Izglītība” - skolēnu ļoti mīlēta un cienīta izcila mūzikas pedagoģe, Alūksnes pilsētas sākumskolas un Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas skolotāja Ina Perevertailo; nominācijā “Tautsaimniecība” - ar Latvijas Amatniecības kameras maiznieka amata meistara un vēl vairāk nekā 160 cilvēku parakstiem ieteiktais Alūksnes maizes kombināta kolektīvs.


Pēc apbalvojumu pasniegšanas nominantu rokās gūla ziedi, tika saņemti mīļi jo mīļi apskāvieni un daudzi patīkami pārsteigumi. Svinīgā pasākuma noslēgumā koncertēja leģendārā grupa “Menuets”, kas līdzās Latvijai pastāv jau 50 gadus.

Alūksnē svētku svinības turpinājās arī vakarā, jo no pulksten 19.00 Alūksnes Kultūras centrā Tautas lietišķās mākslas studija “Kalme”

kopā ar Alūksnes muzeju aicināja uz radošām darbnīcām ar līdzdarbošanos, lai apgūtu cimdu rakstu veidošanu, vērot skaistāko rakstaino cimdu parādi un tirdziņu.


No pulksten 20.00 pie Kultūras centra ikvienu novada iedzīvotāju aicināja uz tautas sadziedāšanos “Latvietim tīk dziedāt”. Izdziedāja spēka dziesmas Latvijai kopā ar novada mūziķiem un dziedošajiem tautas mākslas kolektīviem. Sadziedāšanās koncerta laikā notika arī akcijas “Labestības cimdi” dāvināto dūraiņu izloze, ko rīkos Alūksnes un Apes novada fonds.
Pēc tam pulksten 21.00 pie Kultūras centra dziedāja Latvijas valsts himnu un sveica Latviju ar svētku uguņošanu.
Plašāk par valsts svētku svinībām lasiet “Alūksnes Ziņu” 23.novembra numurā.

Kategorijas