Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Pasniegti Apes novada apbalvojumi - "Kristāla āboli"

Loreta Jargane

2018. gada 18. novembris 23:40

42548

Ziediem noklāti galdi, prieka asarām acīs, godam nosvinēta Latvijas simtgade un apbalvoti visi Apes novada nominanti, pasākumā "Apes gada cilvēks 2018". Svinīgi, emocionāli un patiesi ...visā savā būtībā vakaru pavadīja Apes novada iedzīvotāji un viesi.

Nominācijā „Skolotājs” no 19 pieteikuma vēstulēm, kurās tika izvirzīti Sandra Oto, Ieva Zariņa, Sanita Saulgrieze, Laura Pope, Tamāra Orlova, Aija Latika, Dagnija Pakalne, Rūta Rateniece, Gunita Ķelpa, Dina Meistere, “Kristāla ābolu” par nozīmīgu ieguldījumu, atbildīgumu jaunās paaudzes audzināšanā saņēma O.Vācieša Gaujienas pamatskolas angļu valodas skolotāja Gunita Ķelpa un D.Ozoliņa Apes vidusskolas sākumskolas skolotāja Rūta Rateniece.

Nominācijā „Sabiedriskais darbinieks” tika izvirzīta Sandra Oto. D.Ozoliņa Apes vidusskolas skolotāja, Apes tautas nama ansambļu vadītāja, Apes jauktā kora diriģente, Virešu saieta nama ansambļa vadītāja, Alūksnes mūzikas skolas skolotāja un neskaitāmu sabiedrisko pasākumu dalībniece Sandra Oto saņēma “Kristāla ābolu”. Sandra ir novada mūzikas veidotāja, viņa ar savu neizsmeļamo spēku, optimismu, dziesmu, ir vienmēr un visur, ar augstu pievienoto vērtību novada skanējumā.

Nominācija „ Līdzcilvēks „Cilvēks – cilvēkam”” no 3 pieteikuma vēstulēm, kurās tika izvirzīti Brigita Tetere, Lāsma Kalniņa, Sandra Lārmane, apbalvojumu saņēma Brigita Tetere  un Sandra Lārmane. Brigita Apē un Sandra Gaujienā ir labie gariņi līdzcilvēkiem, neatsaka savu palīdzību nevienā diennakts stundā, stipras un spēcīgas mūsu novada iedzīvotājas, balsts mūsu novada ļaudīm.

Nominācijā „Aktīvais pensionārs” no 5 pieteikuma vēstulēm, kurās tika izvirzīti Anna Vāciete un Veneranda Kustova, “Kristāla ābolu” saņēmaVeneranda Kustova, Gaujienas pagasta pensionāru padomes priekšsēdētāja. Veneranda ir Gaujienas senioru balsts, strādā ar lielu atdevi, optimismu un vēlmi palīdzēt.

Nominācijā „Jaunietis” no 2 pieteikuma vēstulēm, kurās tika izvirzīts Kristiāns Toms Briedis, apbalvojumu saņēma Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolas 10.klases skolēns Kristiāns Toms Briedis, kurš ir ar patriotisku novada skatu un vēlmi darboties, sadarboties vienotu mērķu labā.

Nominācijā „Pašvaldības darbinieks” no 11 pieteikuma vēstulēm, kurās tika izvirzīti Sandra Oto, Astra Binde, Daiga Bojāre, Sandra Lārmane, Jānis Liberts, apbalvojumu par pašaizliedzīgu darbu pašvaldībā saņēma Daiga Bojāre, projektu vadītāja, jauniešu kluba “Sliedes” aktīva dalībniece. Daiga neskaita laiku, diennakts stundas, brīvdienas un citas dienas, viņa novada vārdu ar prieku, lepnumu un aizrautību pārstāv Latvijā un ārpus tās.

Nominācijā „Mūža ieguldījums” no 6 pieteikuma vēstulēm, kurās tika izvirzīti Banga Smaroda, Irēna Auziņa, Astra Binde, Mudīte Kaktiņa, Andris Graņics, apbalvojumu saņēma Irēna Auziņa, dziedāšanas, mūzikas skolotāja, ansambļu vadītāja, kora vadītāja, dziesmu autore, aktīva, sabiedriska, ar degsmi un mīlestību uz mūziku cauri gadu desmitiem.

18.novembrī Virešu Saieta namā tika rīkots  svinīgais sarīkojums Apes novada Gada cilvēks 2018. Šī bija septītā reize, kad ar pateicību un prieku par visiem labajiem darbiem, atbildību un uzņēmību tika godināti darbīgie Apes novada ļaudis.

Plašāk par Apes novada valsts svētku svinībām lasiet “Alūksnes Ziņu” 23.novembra numurā!

Kategorijas