Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sporto visa klase!

Esēnija Lielbārde

2018. gada 19. novembris 13:55

83

31.oktobrī “Arēnā Rīga” pulcējās gandrīz 7000 Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētās programmas “Sporto visa klase” dalībnieku, lai grandiozā atklāšanas ceremonijā dotu svinīgu startu programmas 5.sezonai.
Šajā mācību gadā iesaistās jauni dalībnieki - 3.klašu grupā skolēni no 72 klasēm. Arī mēs, Alūksnes novada vidusskolas 3.klases skolēni, tikām uzņemti šajā pulkā.

Programma “Sporto visa klase” četru gadu laikā ir ļoti strauji attīstījusies, un, uzsākot 5.sezonu, tajā  piedalīsies un piecas reizes nedēļā sporta stundas aizvadīs nu jau gandrīz 8000 bērnu no visiem Latvijas reģioniem. Pasākumu ar savu klātbūtni pagodināja Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš savā uzrunā bērniem novēlēja būt vienotiem un darboties komandā.
“Latvijas Olimpiskās komitejas organizētā programma “Sporto visa klase” no sešām pilotklasēm pirmajā gadā četru gadu laikā ir izaugusi jau līdz 336 klasēm un nepilniem 8000 dalībniekiem no 70 pašvaldībām,” sacīja LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. “Programma ir augusi, un par to paldies bērniem, bērnu vecākiem, pedagogiem, skolu un pašvaldību vadītājiem, bez kuru palīdzības to nebūtu iespējams realizēt,” viņš teica.
Programma “Sporto visa klase” 3.-6.klasei paredz trīs fakultatīvās sporta nodarbības nedēļā, kur iekļauta vispārējā fiziskā sagatavotība, futbola iemaņu apguve, peldēšana vai sporta nodarbība svaigā gaisā.
Projekta mērķis ir palielināt projektā iesaistīto izglītības iestāžu, klašu un audzēkņu skaitu, izstrādājot projekta metodiskās programmas 2.-6.klašu grupām un mērķtiecīgi uzlabot visu klases skolēnu fizisko sagatavotību, stāju, dodot motivāciju nodarboties ar sportu, kā arī vērtēt skolēnu sekmes mācībās.
Bērni bija patīkami pārsteigti, ka uz pasākumu bija ieradies Valsts prezidents, un mūsu komandas kapteinim Renāram Vilsāram bija tas gods paspiest roku prezidentam un saņemt programmas “Sporto visa klase” karogu.
Pirms un pēc atklāšanas pasākuma bērniem bija iespēja piedalīties dažādās sportiskās un interaktīvās aktivitātēs “Arēnā Rīga”, kā arī klātienē būs iespēja vērot basketbola kluba “VEF Rīga” spēli VTB Vienotajā līgā pret Igaunijas klubu “Kalev/Cramo”. Tāpat visi bija pārsteigti par muzikālās grupas “Musiqq” uzstāšanos, par velo un akrobātikas triku elementiem. Bērniem ļoti saistoši bija arī iesaistītie pasākuma simboli, tēli, medaljoni – Klasīts un Klasīte, Panda, Tīģeris, Vērsis, Dinamo, Bumbiņš un Cūkmens.
— 3.klases audzinātāja
Esēnija Lielbārde

Kategorijas