Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē vēlas attīstīt futbolu

Līga Vīksna

2018. gada 22. novembris 15:26

177

Alūksnes novada pašvaldību savā pirmajā darba vizītē nesen apmeklēja Latvijas Futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs. “Alūksnes Ziņām” viņš pauž prieku, ka futbols Alūksnē attīstās.

“Iepriekš Alūksni vairāk zinājām kā biatlona lielpilsētu. Ir prieks, ka tagad Alūksnē aug daudz jaunu futbolistu, ir ļoti atsaucīga pašvaldība, tādēļ paredzams, ka nākotnē starp Futbola federāciju un Alūksnes novada pašvaldību sadarbība būs ļoti veiksmīga un varēsim redzēt Alūksnes puikas vai meitenes spēlējam Latvijas futbola izlasē,” saka federācijas prezidents.

Stiprinās sadarbību
K.Gorkšs iepazīstināja Alūksnes novada domes vadību ar federācijas redzējumu par futbola attīstību reģionos un informēja par iespējām piesaistīt finansējumu. “Federācija vēlas veidot attiecības ar pašvaldībām, lai izzinātu vēlmes un saprastu, kā varam palīdzēt novados attīstīt futbolu un stiprināt sadarbību – finansiāli, ar inventāru un sniedzot profesionālu padomu, organizējot treniņus. Arī ar Alūksnes pašvaldību iezīmējām virzienus nākotnes sadarbībai, it īpaši, ja runājam par maksimāli daudz cilvēku iesaistīšanu futbolā. Federācijas mērķis ir veicināt futbola treneru apmācības uz vietas reģionos, lai viņiem nav jāmēro tālais ceļš uz Rīgu, lai viņi vēlētos palikt dzīvot un strādāt savā novadā,” saka K.Gorkšs.
Viņš ir gandarīts, ka futbols Alūksnē ir, tiek attīstīts un futbola spēlētāju kļūst vairāk. “Mēs, Latvijas Futbola federācija, esam ieinteresēti, lai futbolistu – gan puiku, gan meiteņu – kļūtu vēl vairāk un lai futbols starp sporta veidiem Alūksnē ieņemtu arvien nozīmīgāku lomu. Vēlamies, lai Alūksnē futbols attīstās un rodas jaunas futbola tradīcijas. Federācijai ir prieks, ka arī Alūksnes novada pašvaldība redz nākotni futbolam Alūksnē un kopā ar vietējiem treneriem strādāsim, lai nākotnē Alūksnē futbolistu kļūtu arvien vairāk,” atzīst K.Gorkšs.

Uzteic Alūksnes stadionu
Alūksnē šobrīd ir divi futbola treneri – Mārtiņš Meisters un Roberts Lejnieks. K.Gorkšs atzīst, ka šobrīd reģionos problēmas un vajadzības ir līdzīgas: futbola infrastruktūras nodrošinājums un treneru trūkums. “Gribam, lai treneris ir pietiekami atalgots, lai trenerim nav pārslodzes un lai viņam ir atbilstoša kvalifikācija jauno futbolistu trenēšanai un iesaistei. Piekrītu, šobrīd futbols reģionos lielā mērā pastāv, pateicoties treneru entuziasmam. Tas ir ļoti svarīgi, bet viens pats entuziasms var veicināt izdegšanu, tādēļ federācijai ir svarīgi šo entuziasmu uzturēt un sagādāt vislabākos apstākļus, lai treneriem būtu, kur strādāt,” saka K.Gorkšs. 
K.Gorkšs klātienē apmeklēja arī Alūksnes Pilssalas stadionu. Viņš vērtē, ka tur esošais futbola laukums ainaviski atrodas vienā no skaistākajām vietām, kādu savā dzīvē redzējis. “Alūksnē ir ļoti labas kvalitātes stadions un futbola laukums. Esmu dzirdējis, ka bijušas sūdzības par piekļuvi stadionam, taču uzskatu, ka, tāpat kā federācijai nepieciešamas labas attiecības ar pašvaldību, tāpat arī Alūksnes futbola attīstītājiem jātiecas uz to, lai attiecības ar pašvaldību būtu maksimāli labas. Latvijas Futbola federācija ir gatava būt vidutāja, lai šī sadarbība kalpotu vienam mērķim –  Alūksnes futbola attīstībai,” norāda K.Gorkšs.


Kategorijas