Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Demonstrē lielisku sniegumu galda tenisā

Didzis Bauers

2018. gada 23. novembris 10:02

289

Alūksnes bērnu un jaunatnes sporta skolas angārā aizvadīts Jāņa Baltauša piemiņas turnīrs galda tenisā. Šogad turnīrā dalībnieku skaits nebija liels - startēja 14 dalībnieki. Bez četriem mājiniekiem bija viesi no Rēzeknes, Gulbenes, Balviem, Pļaviņām un Madonas. Par uzvarētāju kļuva novadnieks Guntis Dulbergs, atstājot alūksnieti, brāli Aivaru Dulbergu, otrajā vietā. Trešais bija gulbenietis Aigars Žvīgurs.

Neliels, bet interesants
turnīrs
“Pagājušajā gadā turnīrs bija kuplāk apmeklēts - startēja 22 dalībnieki, šogad nebija pagājušā gada uzvarētāja Jura Siliņa un otrās vietas ieguvēja Gunta Legzdiņa. Šogad atbrauca spēcīgi galda tenisisti no citām Latvijas vietām, piemēram, Rēzeknes un Gulbenes, tāpēc spraigas cīņas neizpalika. Šoreiz pamanījos zaudēt brālim, bet uzvarēju spēcīgo ceturtās vietas ieguvēju Andreju Rešetņikovu. Brālim tika pirmā vieta, jo abiem finālos bija pa vienam zaudējumam, bet, skatoties savstarpējās spēles, man bija jāsamierinās ar otro vietu. Tomēr tas bija ļoti patīkams pārsteigums,” stāsta sacensību organizators Aivars Dulbergs, uzsverot, ka brāļi pirmoreiz uzvar kādās sacensībās Alūksnē.
Nākamgad – noslēdzošais turnīrs
Viņš izsaka pateicību Alūksnes novada pašvaldībai par sarūpētajām balvām un zāli sacensībām.
No alūksniešiem finālā iekļuva arī Oļegs Iļjins, kurš pēc ilgāka laika ir atgriezies un demonstrē labu sniegumu. No gulbeniešiem Andris Gargurnis pārsteidzis mājiniekus ar labo sniegumu, atstājot labus Madonas spēlētājus bez fināliem. Pārējiem mūsējiem - ļoti labas spēles, bet nav tik lielas sacensību pieredzes, kuras pietrūka spēļu galotnēs, lai uzvarētu.
Aivars Dulbergs Jāņa Baltauša piemiņas turnīru organizē kopš 2013.gada. Paredzēts, ka nākamgad būs sestais - noslēdzošais - turnīrs, bet noteikti tiks domāts kāds cits turnīrs. Jubilejas turnīrā mēģinās kopā pulcēt visus iepriekšējo gadu uzvarētājus, lai noskaidrotu labāko, pie kura tad arī kauss glabātos.

Tautas līga starp labākajiem
Alūksnieši Aivars un Guntis Dulbergi, Ingus Meistars un Valdis Prilužnijs šogad pirmajā tautas līgā pārstāv Balvu sporta centru, bet turpina demonstrēt labu sniegumu, pirmajā sabraukumā izcīnot trīs uzvaras un piedzīvojot vienu zaudējumu. Paši spēlētāji ir priecīgi par labo sniegumu. Sacensības notikušas Kuldīgā un brauciens bijis ļoti nogurdinošs, tādēļ arī piedzīvots zaudējums. Bet kopumā pirmajā tautas līgā ir pienākušas klāt jaunas, nezināmas, stipras komandas, un turnīrs būs ļoti aizraujošs.
Tuvākās lielākās sacensības, kurās alūksnieši startēs, būs tautas līgas sacensības decembra sākumā, bet pa vidu piedalīsies arī sacensībās Gulbenē.

Vietu sadalījums Jāņa Baltauša piemiņas turnīrā:
1. Guntis Dulbergs (Balvi),
2. Aivars Dulbergs (Alūksne),
3. Aigars Žvīgurs (Gulbene),
4. Andrejs Rešetņikovs (Rēzekne),
5. Oļegs Iļjins (Alūksne),
6. Andris Gargurnis (Gulbene),
7. Uldis Miglinieks (Madona),
8. Igors Tupiņš (Madona),
9. Jānis Svilis (Madona),
10. Rimants Osipausks (Pļaviņas),
11. Ainārs Mednis (Gulbene),
12. Aleksandrs Kondratjevs (Alūksne),
13. Andris Gargurnis juniors (Gulbene),
14. Genādijs Sergejevs (Alūksne).


Kategorijas