Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sociālo lietu pārvaldei atkal jāmeklē vadītājs

Līga Vīksna

2018. gada 23. novembris 15:58

1015

Alūksnes novada pašvaldības Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Evija Švalbe pašvaldībā vērsusies ar iesniegumu par darba attiecību izbeigšanu.

Jautājumu skatīja trešdien pašvaldības sociālo, izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē. E.Švalbe vadītājas pienākumus sāka pildīt pirms pieciem mēnešiem.

Viens četru darbu darīt nevar
“Par vadītāju sāku strādāt, saskatot savu redzējumu, kā pārvaldei vajadzētu turpināt darbu. Piecus mēnešus esam nostrādājuši bez nodaļu vadītājiem, līdz ar to cieš iestādes vadītāja pamatdarbs, jo pati veicu arī šo vadītāju pienākumus. Pienākumu apjoms ir ļoti liels. Jūtu, ka no pašvaldības negūšu atbalstu tam, ka tiek apstiprināti nodaļu vadītāji, bet viens cilvēks nevar darīt četru cilvēku darbu,” savu aiziešanu komitejā pamatoja E.Švalbe. No vadītājas pienākumiem viņu paredzēts atbrīvot pēc mēneša.
Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Fomins norāda, ka pēc oktobra komiteju sēdēm, kurās E.Švalbe klāstīja savu redzējumu pārvaldes darbam, ko deputāti diezgan asi kritizēja, bijušas savstarpējas tikšanās. “Piedāvājām izstrādāt jaunu struktūru, bet citādāku, kam vadītāja nepiekrita, turpinot virzīt savu iecerēto modeli. Mums tas nebija pieņemami. Rezultātā vadītāja pašvaldībā vērsās ar atlūgumu,” saka A.Fomins. Uz vakanci jau izsludināts konkurss – pieteikumus gaida līdz 20.novembrim. A.Fomins uzskata, ka vadītājam jābūt cilvēkam no malas, pretējā gadījumā iestādē nekas nemainīsies. Lēmums par darba attiecību izbeigšanu ar E.Švalbi deputātiem būs jāpieņem novembra domes sēdē.

Apstiprina štatu sarakstu
Toties komitejā apstiprināja amatu sarakstus pašvaldības sociālās aprūpes centrā “Alūksne” un “Pīlādži”, bet jautājumu par Sociālo lietu pārvaldes struktūru atlika. “Sociālo lietu pārvaldes jaunajam vadītājam noteikti būs savs redzējums, tad pie šā jautājuma atgriezīsimies. Savukārt sociālās aprūpes centriem ir jāstrādā. “Pīlādži” Mālupē darbu sāks nākamā gada sākumā, bet šobrīd tur nav izveidota darbinieku komanda, darbā pieņemta tikai vadītāja un saimnieks,” pauda A.Fomins.
Pašvaldības izpilddirektore Janīna Čugunova atzina, ka šobrīd ir bažas par jaunās sociālās iestādes  Mālupē darbības uzsākšanu. “Jāsludina pieteikšanās uz vakancēm. Decembra sākumā plānota objekta nodošana ekspluatācijā, jāiegādājas mēbeles un aprīkojums. Ir zināms, ka daļa Mālupes pamatskolas kādreizējo darbinieku ir pārkvalificējušies, apgūstot ar sociālo jomu saistītas iemaņas, un būs starp jaunajiem darbiniekiem,” sacīja J.Čugunova. 


Kategorijas