Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vēlas vairākiem militārajiem objektiem noteikt nacionālo interešu objekta statusu

Leta

2018. gada 26. novembris 09:17

76

Aizsardzības ministrija (AM) sagatavojusi valdības lēmuma projektu, kas paredz vairākiem militārajiem objektiem noteikt nacionālo interešu objekta statusu, lai atvieglotu militāro objektu attīstīšanu.
Nacionālo interešu objekta statusu plānots noteikt Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzei, militārajam poligonam Skrundas novadā, Lūznavas militārajai bāzei Rēzeknes novadā, militārajai bāzei "Indras" Krustpils novadā, Gulbenes militārajai bāzei Gulbenes novadā, Šķēdes mācību bāzei Pāvilostas novadā, Apguldes militārajai bāzei Dobeles novadā, militārajai bāzei Valmierā,  militārajam poligonam "Lāčusils" Alūksnes novadā, militārajam poligonam "Meža Mackeviči" Daugavpils novadā, kā arī rīkojuma projektā neminētiem militārajiem objektiem Rīgā.

Kā skaidro AM, Nacionālo bruņoto spēku infrastruktūrai sabiedroto spēku klātbūtne rada papildu noslodzi, tā ir jāpaplašina, kā arī jāpilnveido savstarpējā spēju savietojamība starp nacionālajiem un sabiedroto bruņotajiem spēkiem. Lai sekmētu NBS infrastruktūras izveidi, atsevišķiem militārajiem objektiem nepieciešams noteikt nacionālo interešu objekta statusu.

Saskaņā ar Teritorijas attīstības plānošanas likumu nacionālo interešu objekti ir teritorijas un objekti, kas nepieciešami būtisku sabiedrības interešu nodrošināšanai, dabas resursu aizsardzībai un ilgtspējīgai izmantošanai.

Papildu regulējums nacionālo interešu objektiem ir noteikts Būvniecības likumā. Tas paredz atvieglotus procesus objektu būvniecībā, piemēram, nacionālā interešu objekta būvniecībai izdotas būvatļaujas apstrīdēšana vai pārsūdzēšana neaptur tās darbību.

Kategorijas