Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Olysta svin 5 gadu jubileju!

Loreta Jargane

2018. gada 27. novembris 08:44

462

Deju kopa Olysta 1.decembrī plkst. 18.00 ar īpašu koncertu Alūksnes Kultūras centra Lielajā zālē atzīmēs savu piecu gadu jubileju!

Alūksnes Kultūras centra deju kopa “Olysta” pastāv kopš 2013. gada, tās vadītājs ir Agris Veismanis, repetitors – Didzis Eglītis, koncertmeistare – Ilva Liepiņa. “Olystas” nosaukuma sakne meklējama vēsturē un ir attiecināma uz 13. gs. vēstures posmu, kad šāds nosaukums tika piedēvēts Alūksnes apvidum. Dejas kopas izvirzītais mērķis ir izzināt arheoloģiskos aspektus tautas dejās, kas arī tiek atspoguļots “Olystas” tērpos.

Deju kopa “Olysta” piecos pastāvēšanas gados ar saviem oriģinālajiem deju priekšnesumiem un tērpiem priecējusi ne tikai vietējos un reģionālos pasākumos, bet piedalījusies arī starptautiskos kultūras notikumos. Un lai arī vēstures izziņas faktors ir nozīmīgs, visus “Olystas” dejotājus jau no pirmsākumiem caurvij dejot-prieks, patiesā mīlestība pret deju, kā arī kolektīva draudzīgums un pozitīvā noskaņa.

1.decembra svētku koncertā piedalīsies arī deju kolektīvi no Vidzemes un Latgales: “Zelta Rūsiņš” no Gulbenes, “Ieviņa” no Smiltenes, “Zeperi” no Līgatnes, “Dziga” no Rēzeknes un “Ūsa” no Salaspils.

"Olysta" aicinām ikvienu svinēt kopā ar viņiem!

Kategorijas