Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Policijas reidu būs arvien vairāk

Policija jau informēja, ka pastiprināta uzmanība tiks pievērsta tādiem ar ceļu satiksmi saistītiem jautājumiem kā atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, drošības jostu nelietošana un atstarojošu elementu nenēsāšana pie apģērba.

Nedēļas nogalē profilaktiskā reida laikā Vidzemes reģiona septiņu iecirkņu teritorijā bija iesaistīti kopumā 147 policijas darbinieki. Lielākais reidā iesaistīto policistu skaits – Cēsīs, kur 13. novembra naktī strādāja 49 policisti, Alūksnē – 27, Valmiera – 21, Limbažos – 19. Mazāks darbinieku skaits strādāja Valka, Gulbenē un Madonā. Attiecīgi atspoguļojas arī paveiktā apjoms – Cēsīs par dažādiem pārkāpumiem sastādīti 80 administratīvo pārkāpumu protokoli ( ceļu satiksmes jomā – 64), par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā – 13. Valmierā iecirkņa teritorijā sastādīti 59 Administratīvo pārkāpumu protokoli, par pārkāpumiem, kas saitīti ar ceļu satiksmes drošību – 53 ( 24 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, par drošības jostu nelietošanu – 14, par dažādiem ar gājēju drošību saistītiem pārkāpumiem – 15 administratīvo pārkāpumu protokoli). Alūksnes iecirkņa teritorijā sastādīti 49 protokoli, Limbažu 16. Valkas iecirkņa teritorijā 10, Gulbenē 21, no tiem 16 ceļu satiksmes uzraudzības jomā un 2 TL vadītāji reibumā. Madonā 27 (3 gadījumi, kad vadītājs pie stūres bija sēdies alkohola reibuma stāvoklī, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu – 11 protokoli).

Reidi turpināsies un plānots, ka arvien biežāk kaimiņu iecirkņa teritorijā satiksmes drošību uzraudzīs un sabiedrisko kārtību kontrolēs policijas ekipāžas no kaimiņu iecirkņiem, jo statistika liecina, ka „kaimiņi” stundas laikā atklāj vairāk administratīvos pārkāpumus nekā paši iecirkņa darbinieki nedēļas laikā, un šādas tendences uzskatāmi atspoguļojas ceļus satiksmes negadījumu statistikā. Kā atzīst Vidzemes reģiona Kārtības policijas biroja priekšnieks A.Pumpurs, policijas darba rezultāti tiek regulāri analizēti un salīdzināti, tos veiksmīgi izmantojot darba kvalitātes uzlabošanai un turpmāko policijas aktivitāšu plānošanai.

Policija arī atgādina, ka pirmie palīgi policijas darbā ir un paliek iedzīvotāji, kas pirmkārt jau paši ievēro sabiedrisko kārtību un drošību, kā arī informē par pārkāpumiem, kas apdraud apkārtējos. Kā piemēru te var minēt iedzīvotāju aktivitāti, informējot policiju par kāda 1987. gadā dzimuša jaunieša „izdarībām” Valmierā, kad piektdien ap diviem dienā viņš kopā ar vairākiem a/m MITSUBISHI pasažieriem, „izklaidējās” autoostas teritorijā, apdraudot apkārtējos. Kad policija ieradās notikuma vietā, Vecates pagasta iedzīvotājs, a/m vadītājs, metās bēgt. Tagad mašīna nogādāta maksas stāvvietā, bet jaunietim par izdarībām nāksies šķirties ne tikai no tiesībām, bet arī vairākiem simtiem latu. Automašīnas īpašniekam, kas arī atradās mašīnā, par alkohola lietošanu sabiedriskā vietā nāksies šķirties no 70 latu lielas naudas summas.

Kategorijas