Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Piešķir finansējumu radošu ieceru īstenošanai

Līga Vīksna

2018. gada 29. novembris 09:19

257

Ir noslēdzies Alūksnes un Apes novadu fonda (AANF) rīkotais 15. projektu konkurss un zināmi 8 no 14 iesniegtajiem projektiem, kas saņems ziedotāju finansējumu 2040 eiro apmērā. Šie līdzekļi Alūksnes un Apes novados atkal ļaus īstenot daudzas sabiedrībai nozīmīgas ieceres.
AANF 15. projektu konkursam divu gadu laikā tika saziedoti 2040 eiro, ko izlietoja septiņu projektu finansēšanai. Divu projektu finansēšanai izmantoti vēl citu ziedotāju līdzekļi.

Paldies par uzticēšanos!
AANF valdes priekšsēdētāja Dzintra Zvejniece uzteic projektu iesniedzējus par iesniegtajām idejām. “Projektu idejas tiešām ir brīnišķīgas un vietējai kopienai ļoti piemērotas, tikai mums vajadzētu par 2600 eiro vairāk, lai varētu tās visas atbalstīt. Liels paldies ikvienam ziedotājam, kurš ziedoja, lai 15. projektu konkurss varētu notikt! Ziedojot projektu konkursam, ziedotājs iepriekš nezina, tieši kādam mērķim viņa ziedotā nauda tiks izlietota – to nosaka, izvērtējot iesniegtos projektus, tādēļ īpašs paldies par uzticēšanos. Ziedojumus 15. projektu konkursam AANF vāca divus gadus, kopumā savācot 2040 eiro, bet beigās par šādu salīdzinoši mazu naudu varam īstenot lielas, labas lietas! Tiesa, daži iesniegtie projekti bija sagatavoti pavirši. Cilvēkiem šķiet - ja iegūstamais finansējums ir neliels, tad var necensties. Bet citi atkal ir izcili izstrādāti projekti,” komentē  Dz.Zvejniece.

Prot sadarboties
Projektus vērtēja ziedotāji un pārstāvji no Alūksnes un Apes pašvaldībām, AANF uzraudzības padomes un viens uzņēmēju pārstāvis.
Lielāko atbalstu – 572,55 eiro – saņēmis Vidagas pirmsskolas grupas vecāku un biedrības “Pagasta attīstības grupa “Vireši”” projekts “Droša un radoša vide mūsu bērniem Vidagā”, lai iegādātos un uzstādītu āra objektus bērniem. Dz.Zvejniece šo uzsver kā ļoti labu divu organizāciju sadarbības projektu un atgādina, ka sadarbības projektiem bija iespēja piesaistīt lielāku finansējumu. “Labus sadarbības projektus iesniedza arī jaunannieši un apenieši. Projektu finansējums ir neliels, tādēļ vēl jo vairāk svarīga ir organizāciju sadarbība,” saka Dz.Zvejniece.

Sarūpēs pūriņu
jaundzimušajiem
300 eiro piešķirti Alūksnes un Apes novada politiski represēto klubam “Sarma”, lai izvietotu piemiņas plāksni pie bijušā pagastnama Alsviķu pagasta Strautiņos. 300 eiro saņems arī dalībnieku grupa no Jaunlaicenes folkloras kopas “Putnis” villaiņu iegādei folkloras kopai.
Ļoti jauku un sirsnīgu projektu varēs īstenot Alūksnes pilsētas pensionāru biedrība “Sudrabs”, jo projektam “Pūriņš Alūksnes novada jaundzimušajiem” piešķirti 280 eiro. Iegādājoties materiālu, “Sudrabs” apņēmies likt lietā savas rokdarbu prasmes, lai no 2019.gada janvāra līdz decembrim katram Alūksnes novada jaundzimušajam, kurš reģistrēts Alūksnes novada Dzimtsarakstu nodaļā,  sarūpētu jauku dāvaniņu.
274,73 eiro piešķirti biedrības “Pededzes nākotne” projektam “Lai spēlē liels un spēlē mazs Pededzē!”, bet 230 eiro – neformālās jauniešu grupas “10 kW radošo citronu” projektam “Nakts orientēšanās Alūksnes pils parkā”.

Izmanto arī citu ziedotāju līdzekļus
15. projektu konkursā atbalstu saņēma arī biedrības “Liepna manas mājas” projekts par galda spēļu iegādi Liepnas vidusskolas skolēnu atpūtai 150 eiro apmērā. Dz.Zvejniece uzsver – šim projektam finansējums ir no citu ziedotāju līdzekļiem. “Alūksni šoruden apmeklēja jaunieši no deviņām valstīm, īstenojot Alūksnē cita projekta aktivitātes, un paši izdomāja, ka veidos izsoli – no tās gūtos līdzekļus 160 eiro atvēlēja AANF programmai “Jaunajiem talantiem”, ko novirzījām Liepnas projektam. Savukārt Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolas iesniegtā projekta “Iet Latvija uz gadu simteni...”, kas veltīts novadnieka un dzejnieka O.Vācieša 85.gadu jubilejai, finansēšanai izmantoti arī līdzekļi, ko ik mēnesi AANF ziedo desmit Apes novada pašvaldības darbinieki no savas ikmēneša darba algas. Gaujienas projektam atbalstīsim daļu aktivitāšu – izstādes stendu iegādi, piešķirot 298,30 eiro,” stāsta Dz.Zvejniece.

Svinīgi parakstīs līgumus
Jāuzsver, ka 28.novembrī pulksten 15.00 Alūksnes novada Sabiedrības centrā AANF rīkos svinīgu līgumu parakstīšanu ar finansējuma saņēmējiem. Dz.Zvejniece uzsver – uz šo pasākumu aicināts ikviens interesents.
“Būsim priecīgi, ja vēl kāds ziedotājs izrādīs interesi atbalstīt pārējos sešus projektus, kam nepietika finansējuma no 15. projektu konkursa līdzekļiem, jo iesniegtās idejas tiešām ir labas. Aicinām sazināties ar AANF! Šo projektu idejas esam izstāstījuši arī “Prāta laboratorijas” organizētājiem – iespējams, ka arī šādi izdosies kādam no projektiem vēl gūt finansējumu,” saka Dz.Zvejniece. 

Kategorijas