Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Notiks forums "Svinam NVO"

Loreta Jargane

2018. gada 7. decembris 07:18

44

Šī gada 8. decembrī Valmierā norisināsies Vidzemes nevalstisko organizāciju (NVO) forums “Svinam NVO”, kurā aicināti piedalīties NVO pārstāvji, brīvprātīgie un citi interesenti, lai kopā iedvesmotos jauniem mērķiem, rastu zināšanas efektīvākai darbībai un apzinātos nevalstisko organizāciju vērtību. Forumā tiks godināti arī Vidzemes brīvprātīgie.


Forums notiks koncertzālē “Valmiera”, un tajā ar pieredzes stāstiem uzstāsies vairāku Vidzemē īstenotu iniciatīvu autori, lai svinētu dažādību, sadarbību, drosmi un sasniegumus. Provokatīvais reklāmas speciālists Ēriks Stendzenieks dalīsies ar pieredzi par to, kas apdraud radošumu un kādi ir tā galvenie izaicinājumi. Savukārt Latvijas Pilsoniskās alianses vadītāja Kristīne Zonberga stāstīs par NVO apvienību, kas turpmākos piecus gadus administrēs Eiropas Ekonomikas zonas finansējumu pilsoniskajai sabiedrībai. Pasākuma otrajā daļā notiks Vidzemes brīvprātīgo godināšana ar muzikālu sveicienu no Loretes Mednes.


Vidzemes NVO forumu rīko Valmieras novada fonds. Foruma norisi finansiāli atbalsta Kultūras ministrija, bet brīvprātīgo godināšanu – Nodarbinātības valsts aģentūra. Iepriekš šāda mēroga pasākums notika 2016. gadā Alūksnē (video atskats šeit: https://youtu.be/i9z0n5qeB6M) un 2012. gadā Cēsīs. Papildu informācija par forumu pieejama mājas lapā www.vnf.lv.


Pateicoties “Europe Direct” informācijas centram, no Alūksnes caur Smilteni uz Valmieru un atpakaļ vedīs īpašs NVO autobuss.


Valmieras novada fonds ir labdarības organizācija Valmieras apkaimē, tomēr jau vairākus gadus tas sniedz arī metodisku atbalstu nevalstiskajām organizācijām visā Vidzemē, tostarp piedāvā individuālas konsultācijas, sniedz apmācības un rīko reģiona mēroga pasākumus. Fonda pamatdarbības joma ir ziedojumu piesaiste, lai atbalstītu vietējo iedzīvotāju iniciatīvas.

Kategorijas