Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kā es manīju lāci

2009. gada 16. novembris 08:46

993

Latvijas Dabas muzejs izsludina konkursu “Kā es manīju lāci”. Aicinām konkursā piedalīties visus, kuriem ir savs stāsts par sastapšanos ar lāci, pamanot tā pēdas, vai citas darbības pazīmes.

Sēnēs ejot, dzirdēt smagus soļus un atrast lāča pēdas? Varbūt tas bija jūsu vectēvs, kas sargāja bišu stropus no ķepaiņa? Vai kaimiņmājas mežsargs, kuram gadījies satikt meža saimnieku - lāci uz meža taciņas?
2009.gada dzīvnieks ir brūnais lācis. Stāstu konkurss un izstāde „Līgatnes lāči” notiek sakarā ar gada dzīvnieka pasākumu. Izstādē ir eksponētas Velgas Vītolas, ko sabiedrībā mēdz saukt par lāču mammu – fotogrāfijas, kurās redzamas abas populārās lāču meitenes – Ilzīte un Līzīte, kā arī citi Velgas ‘‘bērni”.

Stāstus var iesūtīt  līdz 30.novembrim. Darbus izskatīs Latvijas Dabas muzeja darbinieki un pieaicinātie speciālisti: Dr.biol., Latvijas Valsts mežzinātnes institūta “Silava” pētnieks Jānis Ozoliņš un Gaujas Nacionālā parka zvērkope V.Vītola. Darbi tiks vērtēti trīs vecuma grupās: no 7 līdz 14 gadiem,  no 15 līdz 25 gadiem, no 26 gadiem un vairāk.
Visi dalībnieki tiks aicināti uz konkursa noslēguma pasākumu Latvijas Dabas muzejā.
Ar pilnu konkursa nolikumu var iepazīties Latvijas Dabas muzeja mājas lapā www.dabasmuzejs.gov.lv. Vairāk informācijas pa tālruni 67356051 vai e-pastu:  „una@ldm.gov.lv”.

Kategorijas