Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gaujienā atklāts jau otrais rotaļlaukums

Loreta Jargane

2018. gada 10. decembris 06:46

67

Neņemot vērā laikapstākļus, mazie gaujienieši var priecāties par jauniem un košiem rotaļu elementiem. Lai Gaujienā atklātu jauno rotaļlaukumu, pie daudzdzīvokļu mājām pagasta  centrā novembra izskaņā pulcējās bērni, pašvaldības darbinieki un apkārtējo māju iedzīvotāji.

Vieta, kur bērniem atpūsties
Gaujienas pagasta pārvaldes vadītāja Inese Lukjanoviča skaidro, ka jaunais rotaļlaukums iegādāts un uzstādīts, piedaloties biedrības „Lauku partnerība Ziemeļgauja” projektu konkursā, ar Lauku atbalsta dienesta finansējumu 5812 eiro, kā arī Apes novada domes līdzfinansējumu.
“Laukuma elementus - vingrošanas kompleksu, bērnu rotaļu kompleksu, divvietīgas šūpoles un šūpoles-balansieri - piegādāja un uzstādīja SIA „Ksil Baltics”. Pirms svinīgās lentes pārgriešanas pašvaldības darbinieki pastāstīja par projekta gaitu un drošības noteikumiem rotaļlaukumā. Pārsteigums visiem bija Zaķis, kas pievienojās bērniem rotaļās, visi kopā dziedāja un cienājās ar saldumiem. Šis ir jau otrais rotaļlaukums šogad, ko Gaujienā atklājam, jo jūlija sākumā mazie gaujienieši saņēma labdarības fonda „Zīļuks” dāvinātos četrus rotaļu elementus. Prieks, ka mūsu bērniem ir izveidota vēl viena vieta, kur kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku, aktīvi kustoties un spēlējoties brīvā dabā. Tas varētu būt labs sākums, uzsākot Latvijas valsts otro simtgadi,” saka I.Lukjanoviča.

Ieguvēji ir visi gaujienieši
Pagasta pārvaldes vadītāja uzsver, ka projekts ir attaisnojis savu galveno mērķi - bērnu rotaļlaukuma labiekārtošanu Gaujienā, tādējādi radot pievilcīgu dzīvesvietu ģimenēm ar bērniem un rosinot pagasta bērnus saturīga brīvā laika pavadīšanai un aktīvam dzīvesveidam.  Bērnu rotaļlaukuma izveide arī veicina un dažādo bērnu brīvā laika pavadīšanu ārpus dzīvojamajām telpām. Ieguvēji ir ne tikai bērni, bet arī pieaugušie, jo līdz ar laukuma izveidi ir par vienu labiekārtotu vietu tuvējā apkārtne vairāk.
Bērnu rotaļlaukums turpmāk būs Apes novada pašvaldības aģentūras „Komunālā saimniecība” pārziņā, bet rotaļlaukuma apmeklētājiem būs jāievēro drošības un kārtības noteikumi, rūpīgi un saudzīgi izturoties pret uzstādītajiem elementiem.

— Loreta Jargane

Kategorijas