Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atskatās uz sezonā paveikto

Didzis Bauers

2018. gada 10. decembris 06:48

269

Bauskas novada Līduma kultūras namā notika 2018. gada Latvijas Ūdens motosporta federācijas čempionu apbalvošanas balle. Alūksnes komanda “Nord Ost Alūksne” šogad nodemonstrēja labāko sniegumu pēdējo gadu laikā un izcīnīja 2.vietu komandu kopvērtējumā, divi piloti kļuva par Latvijas čempioniem.
Jāatzīmē, ka Alūksnes komandai šogad izdevās uzvarēt šīs sezonas atklāšanas posmu Jūrmalā, kas lika saņemties lielākajai konkurentei un kopvērtējuma daudzkārtējai uzvarētājai komandai “Mēmeles Sports Bauska”, kura tikai nedaudz apsteidza mūsējos kopvērtējumā.
Par Latvijas čempionu S-550 klasē kļuva vienmēr mierīgais alūksnietis Edgars Špacs, uzvarot trīs posmos no pieciem, kā arī uzvarot Baltijas čempionātā. Šajā pašā klasē vecmeistars Gints Rozenbergs, stabili braucot, izcīnīja 2.vietu Latvijas un Baltijas čempionātos. Otru Latvijas čempiona kausu O250 klasē izcīnīja Reinis Musts, kuram ir jauna pieredze, braucot ar šīs klases laivu. Mazliet nepaveicās Kristeram Mustam, kurš OSY-400 klasē izcīnīja 2.vietu, no uzvarētāja atpaliekot tikai par diviem punktiem. Šogad RN-2000 klasē alūksniešu klubu pārstāvēja Gints Puriņš, kurš, stabili braucot, finišēja 2.vietā kopvērtējumā. Alūksnietis Normunds Sniķers šogad startēja tikai Alūksnes posmā, kur parādīja, cik ir meistarīgs braucējs, uzvarot mājas sacensībās, kas kopvērtējumā deva dalīto 3.vietu.
Šosezon sevi labi parādīja arī jaunie braucēji. GT-30 klasē, uzlabojot sniegumu sezonas gaitā, Roberts Minings izcīnīja 3.vietu kopvērtējumā. Šajā pašā klasē pirmo pilno sezonu aizvadīja Monta Melzoba, izcīnot 4.vietu kopvērtējumā, kā arī nozīmīga ir 2.vieta Baltijas čempionātā, bet pasaules čempionātā “Formula Future” pietrūka veiksmes un izcīnīta 10.vieta. GT-15, gan JT-250 klasē “Nord Ost” komandu pārstāvēja Nida Kilinskaite, kurai - 5.vieta GT-15 klasē. Piedaloties tikai divos no pieciem posmiem, izcīnīta - 3.vieta Latvijas čempionātā un 2.vieta Baltijas čempionātā. Jāpiemin arī GT-15 debitants Artūrs Brahmanis, kurš savās pirmajās sacensībās pamanījās pat apdzīt pāris konkurentus.
Alūksnes komanda savā mājaslapā saka paldies ikvienam komandas pilotam, kas šo sezonu padarīja prieka pilnu, kā arī komandas mehāniķiem un pilotu vecākiem, bez kuriem tas viss nebūtu iespējams. Un, protams, saka sirsnīgu paldies ikvienam komandas atbalstītājam.
Šonedēļ Alūksnes novada pašvaldība saņēmusi Latvijas Ūdens motosporta federācijas pateicību par atbalstu ātrumlaivu sacensību organizēšanā 2018. gada sezonā, bet Alūksnes ezers kā izcila sacensību vieta iekļauts Latvijas Ūdens motosporta Goda zālē.

— Didzis Bauers

Kategorijas