Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gaujienas tautas nama amatierkolektīvu saime ir atgriezties savās mājās

Laima Poševa

2018. gada 11. decembris 09:32

118

Gaujienas tauta nama ēka, kas ir viena no Gaujienas muižas ansambļa  ēkām  šogad svin 180 gadu jubileju. Ar janvāra mēnesi tika uzsākti ēkas  jumtu un bēniņu pārseguma remonti, kas ilga desmit mēnešus. Darbus veica  būvnieku apvienība “RRCI” no Gulbenes, informāciju sniedz Gaujienas tautas nama vadītāja Laima Poševa.

Laikā, kamēr notika remontdarbi, kultūras pasākumi jau kopš janvāra mēneša notika  blakus esošajā Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolas ēkā, taču iestājoties siltajam un saulainajam laika, pasākumi notika ārā – muižas ansambļa teritorijā un ”Anniņu’’ estrādē. Jo arī “Egļukalna’’ estrādes grīda ir avārijas stāvoklī”.

Pirmais pasākums pēc remonta notika 17.novembrī valsts svētku simtgades noskaņās. Pirms  pasākuma visi tika aicināti pie tautas nama ar svecītēm izgaismot Latvijas valsts kontūru. Paldies visiem , kas atsaucās. Svētkos  tika pasniegti Apes novada domes pateicības raksti darbīgākajiem Gaujienas pagasta cilvēkiem. Pasākuma  turpinājumā notika svētku koncerts “Mazu tautu istabiņa”, ko izpildīja Aija Bērziņa un Ieva Malteniece. Akcijā „Cimdotā Latvija” un valsts 100. dzimšanas dienai sarūpēt  dāvināja  Vija Ciguze Gaujiena, Ieva Kubuliņa Ape un Sarmīte Kupriša Trapene , kuri loterijas veidā tika izlozēti skatītāju vidū. Noslēgumā visi svētku dalībnieki tika cienāti ar simtgades svētku kliņģeri.

Ēka šogad  uz savu jubileju ieguva jaunu jumta segumu. Tā  ir liela dāvana mums visiem uz Latvijas simtgadi.

Visa lielā amatierkolektīvu saime ir atgriezties savās mājās un savu darbību turpina – sieviešu  un vīru vokālie  ansambļi, bērnu tautas deju kolektīvs “Kastanītis”, pirmsskolas deju kolektīvs ’’Sīči’’, līnjdeju kolektīvs ’’Stand up’’, senioru dāmu deju kolektīvs ”Sinda”  un  amatierteātris ‘’Kaķu nams’’.

Ir atkal laiks, kad sveces ienāk mājā- ar Adventi tā pirmā, otrā, trešā, ceturtā
Klāt atkal laiks ,kad sveces aizsāk runāt un klusā pazemībā tavās acīs lūkojas.
Ir atkal laiks, kad gaidām Ziemassvētkus, to svēto brīnumu, ko dziļi izjūt sirds un prāts.
Klāt atkal laiks, kad līdz ar sveču ziediem plaukst mūsu dvēselēs gaišs svētlaimības prieks! Sveicu ar otro adventi!

Bet jaunā gadā novēlu visiem daudz gaišu dienu gaidīt un sveikt, daudz labu darbu plānot un veikt, daudz mīļu vārdu dzirdēt un teikt. Lai aiziet prom pa baltu sniegu tās rūpes, kuras nomāc mūs visvairāk.

Kategorijas