Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Mazpulki apgūst jaunas prasmes rokdarbu tehnikās

Loreta Jargane

2018. gada 14. decembris 09:41

9263

Alūksnes novada mazpulcēni un mazpulku vadītāji tikās kopīgā pasākumā, lai radoši darbotos un apgūtu jaunas prasmes dažādās rokdarbu tehnikās, viesojoties pie keramiķa U.Puzuļa darbnīcā "Racupkalnā". Katrs dalībnieks sev pagatavoja vismaz 4 dažādus dekoratīvus vai praktiskus priekšmetus. Strautiņu mazpulcēni bija projekta pieteicēji un organizēja darbnīcas- apmācības veltītas Latvijas simtgadei.

"Ādas apstrādes darbnīcā -no ādas gabaliņiem,lentām,auklām,furnitūras veidojām atslēgas piekariņus,jostas,nelielus dekoratīvus priekšmetus pēc parauga vai pašu radošās ierosmes. Vēl veidojām keramikas sīkplastikas darbnīca-keramikas trauka un medaļas,,Latvijai 100 ”. Tāpat kadiķa koka atslēgas piekariņus ar iededzinātu latvisku tautas rakstu zīmi. Guvām pieredzi sapņu ķērāja pagatavošanā uz metāla apļa ar krāsainām faktūrdzijām, lentām,spalviņām un koka bumbiņām tika veidots telpas dekors, stāsta Strautiņu mazpulka vadītāja Sandra Buliņa.

Projekts tika īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Kategorijas